Hae Saaren kartanon residenssiin 1.3.–29.3.2019

Hae Saaren kartanon residenssiin 1.3.–29.3.2019

HAKUAIKA SAAREN KARTANON TAITEILIJARESIDENSSIN AIKAISTUU TÄNÄ VUONNA SYKSYSTÄ KEVÄÄSEEN. RESIDENSSIJAKSOJA VUODELLE 2020 VOI HAKEA 1.3.–29.3.2019. MIETOISISSA VARSINAIS-SUOMESSA SIJAITSEVA SAAREN KARTANON RESIDENSSI TARJOAA KAIKKIEN ALOJEN TAITEILIJOILLE AINUTLAATUISEN TYÖYMPÄRISTÖN JA TYÖSKENTELYAPURAHAN. RESIDENSSIN KESTO ON PÄÄSÄÄNTÖISESTI KAKSI KUUKAUTTA.

Saaren kartanon residenssi

Saaren kartano on Koneen Säätiön ylläpitämä kansainvälinen taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä. Sen tehtävänä on tarjota eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka.

Hakuaika

Residenssien vuosittainen hakuaika alkaa 1.3. ja päättyy 29.3. klo 16.00 Suomen aikaa.

Hakeminen

Residenssipaikkaa haetaan aina hakua seuraavalle vuodelle.
Residenssiin haetaan residenssihakemusten verkkopalvelussa. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostilla tai muilla tavoin verkkopalvelun ulkopuolella. Luethan hakuohjeemme huolellisesti ennen hakemuksesi laatimista.

Saaren kartanon residenssi tarjoaa

  • Apurahan. Kahden kuukauden mittaiseen yksilöresidenssiin sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha, joka määräytyy kokemuksen mukaan (2 400 euroa / 2 800 euroa / 3 500 euroa / kk). Residenssiapuraha on tarkoitettu elinkustannusten, matkakustannusten sekä muiden kulujen kattamiseen. Ryhmät voivat hakea ryhmäresidenssitukea elinkustannuksiin ja matkoihin 1–4 viikon mittaiseen työskentelyjaksoon.
  • Asunnon. Saaren kartanon asunnoissa on perusvarusteltu keittiö tai minikeittiö, ja lisäksi yhdessä rakennuksessa on yhteiskeittiö. Asunto on vain yhden vieraan käytössä, ja jokaisessa asunnossa on oma suihku ja WC. Ryhmät asuvat tiiviimmin ja jakavat usein asuntoja.
  • Työskentelytilan. Saaren kartanon navetta on kunnostettu monipuoliseksi työskentelytilaksi eri alojen taiteilijoille. Navetalla on yksi tanssistudio, kolme kuvataiteilijan työtilaa sekä pieni ompelupiste ja puuverstas. Kirjoitustyötä tekevien työhuoneet ovat asuntojen yhteydessä. Residenssissä ei ole pimiötä, printtimahdollisuutta, savityövälineistöä, grafiikan välineistöä, mediahuonetta tai tekstiilintyöstövälineistöä (ompelukonetta lukuun ottamatta). Residenssipaikkaa voi hakea työn suunnitteluvaiheeseen. Kesäisin kartanolla työskentelevien ryhmien on mahdollista käyttää työskentelyynsä myös kartanon lämmittämättömiä ulkorakennuksia. Työtilaa ei tarvitse jakaa muiden kanssa.
  • Työrauhan. Saaren kartanon residenssi sijaitsee rauhallisessa luonnonläheisessä maaseutumiljöössä, Mietoistenlahden rannalla 30 km:n päässä Turusta pohjoiseen. Residenssin monipuoliset työtilat ja rauhallinen maalaisympäristö tarjoavat antoisat puitteet omaan työskentelyyn keskittymiseen. Saaren kartanon residenssi ei ole esimerkiksi taidekenttään verkostoitumiseen tai näyttelyihin /esityksiin tähtäävä residenssi, eikä residenssijakson lopussa residenssipaikan saaneilta edellytetä näyttelyä tai esitystä.
  • Mahdollisuuden kohdata toisia taiteilijoita. Residenssissä työskentelevien taiteilijoiden ja tutkijoiden on mahdollisuus kohdata, jakaa ja jättää oma jälkensä toinen toistensa ajatuksiin, työhön ja Saaren kartanoon. Saaren kartanon residenssissä työskentelee kevään ja syksyn aikana yleensä kahdeksan residenssivierasta kerrallaan jokaisessa yksilöresidenssijaksossa, ja kesällä toukokuusta elokuuhun kaikki tilat on varattu ryhmille. Yksilöresidenssien aikana kartanolla työskentelee Saaren kartanon kutsutaiteilija syyskuusta huhtikuun loppuun. Lisäksi residenssissä työskentelee läpi vuoden yhteisötaiteilija.
    Kuka voi hakea?

Saaren kartano on kansainvälinen residenssi, jonne voi hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset ammattitaiteilijat, kirjailijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa.

Residenssipaikkaa voi hakea taiteelliseen työskentelyyn. Etusijalla ovat monialaiset, uudet tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Hakuohjeet

Tarkemmat ohjeet tulevat päivittymään verkkosivuillemme ennen hakuaikaa.

Haku: https://koneensaatio.fi/saaren-kartanon-residenssi/residenssin-hakijalle/