Hae nyt Villa Karon taiteilijaresidenssiin Beniniin, Länsi-Afrikkaan

Hae nyt Villa Karon taiteilijaresidenssiin Beniniin, Länsi-Afrikkaan

Villa Karo on suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus, joka sijaitsee Grand-Popon kylässä Beninissä, Länsi-Afrikassa. Keskuksen päämääränä on parantaa suomalaisten kulttuurivaikuttajien Afrikka-tietämystä, edistää yhteistyötä suomalaisten ja afrikkalaisten taiteilijoiden ja tutkijoiden välillä sekä tukea Suomen ja Beninin välistä kulttuurivaihtoa.
 
Villa Karon residenssijaksojen pituus on 5 viikkoa–3 kuukautta.
 
Syksyn residenssien (1.9–31.12) hakuaika päättyy 15. huhtikuuta ja kevätkauden (1.1–31.5) hakuaika 15. syyskuuta.
 
Hakemuksessa Villa Karoon on tärkeintä työsuunnitelma, jonka tulisi mieluusti liittyä jollain tavalla Afrikkaan tai afrikkalaiseen kulttuuriin. Villa Karoon voivat hakea kulttuuri- ja yhteiskunnallisten alojen ammattilaiset, tutkijat ja taiteilijat. Residenssi sopii hyvin niin oman tutkimuksen tekoon tai taiteellisen työn tekemiseen kuin myös esimerkiksi yhteisöllisten projektien toteuttamiseen. Ihanteellista on, jos residenssissä olija pystyy myös tarjoamaan jotakin paikalliselle yhteisölle. Villa Karon henkilökunta auttaa kontaktien löytämisessä ja työskentelyn järjestämisessä.
 
Hakemuksen (lyhyt ansioluettelo ja työsuunnitelma) voi toimittaa Villa Karon ystävien toimistoon sähköpostitse: hakemukset@villakaro.org. Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan tai työryhmän tiedot ja residenssin ajankohtatoive.
 
Hakemukset arvioi ja residensseistä päättää erillinen lautakunta.
 
Elinolosuhteista Beninissä ja Villa Karossa kerrotaan näillä sivuilla sekä Villa Karon ABC-kirjassa, joka on tilattavissa Villa Karon ystävien Helsingin toimistosta 15 euron hintaan. Hyviä matka-oppaita ovat lisäksi Lonely Planetin West-Africa sekä Bradtin Benin.
 
Residenssiin tulevalla on mahdollisuus ottaa puoliso, elinkumppani tai omainen mukaan Villa Karoon. Alle 16-vuotiaita lapsia ei kuitenkaan voi ottaa residenssiin muun muassa siksi, että Villa Karon asumis- ja työskentelytilat ovat siirtomaa-aikaisissa rakennuksissa, joissa ei ole juurikaan äänieristystä. Vieraita, perhettä tai esimerkiksi turistimatkoja varten suosittelemme esimerkiksi Hotel L’Auberge de Grand-Popoa, Hotel Saveurs d’Afriquea sekä Hotel Maison Blanchea. Reppumatkailijoille hyvä valinta on Lion Bar -hostelli.
 
Lisätiedot: www.villakaro.org