Hae nyt Tohmajärvelle taiteilijaresidenssiin kesälle 2020

Hae nyt Tohmajärvelle taiteilijaresidenssiin kesälle 2020

Tervetuloa Tohmajärvelle!

Tohmajärven kulttuuritoimi hakee taiteilijoita työskentelemään kunnan taiteilijaresidenssiin kesäkaudelle 2020.  Tarvitsetko esimerkiksi rauhallista harjoittelu- ja sävellystilaa, kylpyä suomen kielen kehdossa Maiju Lassilan jalanjäljillä tai työtiloja teostesi valmistamiseen?

Kaksi taiteilijaa voi työskennellä yhtä aikaa joko kuukauden jaksoissa ajalla 1.-30.6. tai 1.-31.7., tai vaihtoehtoisesti koko kesäkauden 1.6.-11.8.2020.

 

Asuminen residenssissä

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin Keski-Karjalan musiikkiopiston käytössä. Residenssi sijaitsee Tohmajärven keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi. Talon takaa löytyvät pururadat ja luonto- sekä patikointi- ja pyöräilypolut, ja yhdessä viereisen museoalueen kanssa talo muodostaa laajan puutarhamaisen piha-alueen.

Kahdelle taiteilijalle on varattu oma makuuhuone eri puolilla taloa sekä jaettu kylpyhuone, ja yhteisessä käytössä on myös keittiö. Tilat on äänieristetty. Talo on kesäkaudella varattu taiteilijoiden käyttöön.

Halutessaan voi myös tehdä matkoja Venäjän puolelle. Tohmajärveltä saa viisumin kätevästi, ja Niiralan raja-asema on myös Tohmajärvellä.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voit jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää esimerkiksi työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

 

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.11.2019 mennessä joko postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi tai sähköpostilla residenssin hoitajalle osoitteeseen kaisahannelejussila@gmail.com.

 

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään yhteensä  2-4 taiteilijaa. Ideana olisi, että samaan aikaan työskentelisi 2 eri alan taiteilijaa. Kesän 2020 valinnoista ilmoitetaan viimeistään tammikuun alussa.

 

Tietoa residenssistä

Lisätietoja antaa residenssin hoitaja Kaisa Jussila puhelimitse numerossa 040 771 0729 tai sähköpostilla osoitteessa kaisahannelejussila@gmail.com.

 

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi

www.tohmajarviseura.fi

www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi