Hae Aurinkolaakson residenssiin

Hae Aurinkolaakson residenssiin

Musiikintekijät, tervetuloa Aurinkolaakson residenssiin Áloran kylään Malagan kupeeseen Andalusiaan!

Vuokrattavana on erilaisia huoneita ja työtiloja, kuten päätalosta erillinen musiikkistudio, Portinvartijan talo. Studiossa on mm. backline (rummut, kitara- ja bassovahvistimia) ja äänityslaitteistona Pro Tools HD3 Accel – ja tietenkin äänitys- ja muita palveluita saa toivomusten mukaan. Talolla on juhlasali, ateljee ja tyhjä uima-allas esimerkiksi harjoitteluun, ja jopa pieni esiintymiskoroke patiolla talon pihabaarin vieressä.
 
Rauhallinen Aurinkolaakson residenssi laajoine pihoineen ja hedelmätarhoineen sopii myös isommalle porukalle työskentely- ja majoitustilaksi. Residenssi on ympäri vuoden käytössä eikä sinne ole erillistä hakua. Talon omistaja Maija Tuurna on kuvataiteilija, joka on loihtinut Aurinkolaaksosta viehättävän ja inspiroivan paikan tehdä työtä ja virkistäytyä. Jukka Puurula ja Kari Reini huolehtivat studion osalta asioista.
 
Majoitustiedustelut: Maija Tuurna / info.aurinkolaakso(@)gmail.com / +34 654 032 100
Studiotiedustelut: Jukka Puurula / jukka.puurula(@)gmail.com / +358 41 444 3663
Soitinvuokrausten tiedustelut: Kari Reini / kari(@)backline.fi / +358 50 517 1392 / +34 694 401 159

 
***
 
Muutama pikavinkkaus (varsinkin esiintyville musiikintekijöille):
Malagan lentokentältä pääsee junalla hyvin helposti, edullisesti (2,60 e) ja nopeasti (46 min, yksi vaihto) Áloraan. Pyhinä junat eivät liiku kovin varhain eikä myöhään, jotenka lentoa varatessa kannattaa huomioida aikataulut. Talolle on asemalta vain puoli kilometriä vilkasta maantietä ylämäkeä: ensi kerran ota taksi (noin 3,50 – 5 e), jos on kantamuksia tai lonkkavika vaivaa. Taksi Malagan kentän ja Aurinkolaakson välillä maksaa alkaen 50 e riippuen ajasta sekä kyydittävien ja laukkujen määrästä. Malagan ytimeen pääsee junalla suoraan (40 min). Malagan kentältä saa myös vuokra-autoja ja erilaisia tilauskuljetuksia saa mm. Retu Kuljetuksesta.
 
Paikallisjunan aikataulut (myös Fuengirolan junayhteydet): https://www.renfe.com/viajeros/cercanias/malaga/index.html
Edullisimpia suoria lentoja Suomesta on ollut viime aikoina Norwegianilla ja Finnairilla. Vueling on hyvä, jos lentää muualta Espanjasta. Malagaan pääsee mm. Madridista nopealla junalla ja monista paikoista hitaammilla. 
 
Fuengirolan Los Bolichesin kylässä, joka on noin tunnin ja vartin junamatkan päässä Álorasta, on paljon suomalaisyleisön suosimia esiintymispaikkoja: muiden muassa ”Costan Tavastia” eli Iskelmä Baari Fuengirola, monipuolinen esiintymispaikka Ravintola Kukko saunoineen, yökerhomainen Mai Thai, Teatteriravintola Mask, intiimi Yano´s, jatsistakin tunnettu Refla, eri kirkkoja, opistoja, kouluja ja saleja – ja paljon muita. Ventojen Kirjakauppa Hemingwayssa on järjestetty suosittuja taiteilijaesittelyjä. Sofiaopistossa voi järjestää erilaisia kursseja sopimuksen mukaan. Aurinkolaakson residenssi sopii mainiosti kurssipaikaksi myös.
 
Koko Aurinkorannikolla (Costa del Sol) asuu 30 000 suomalaista: unohtamatta tietenkään paikallisia ihmisiä, muiden kansallisuuksien vakiasukkaita ja turisteja… valkoisia vuoristokyliä, lähikaupunkeja, kulttuuritarjontaa, Malagan museoita, yöeloa ja kauppahallia, merkillistä Alhambraa, Gibraltaria, jätti-inspiroivaa luontoa aina luola- ja rotkokaupungeista kivimetsiin, fosforijärviin, lintusuistoihin, villieläimiin, kansallispuistoihin ja sienimetsiin. Ja päälle muutama tapas ja grillatut sardiinit meren äärellä. 
 
Paikallisia suomalaismedioita ovat esimerkiksi SE (Suomalainen Espanjassa), Radio Finlandia, Fuengirola-lehti, OLÉ-lehti ja Espanjan Sanomat.