Hae asiakkaaksi Music Finlandin Composers & Repertoire -sivustolle

Hae asiakkaaksi Music Finlandin Composers & Repertoire -sivustolle

Music Finlandin Composers & Repertoire -sivusto on suomalaisen musiikin nuottikatalogi, verkkokauppa ja säveltäjäsivusto. 

 
Nuotistopalvelu on suunnattu ennen kaikkea partituurimusiikin säveltäjille, mutta mitään genrerajoituksia säveltäjäasiakkaaksi pääsemiselle ei ole. Asiakkaaksi voivat siis hakea kaikki, jotka arvelevat voivansa hyötyä nuotiston palveluista (esim. big band- ja puhallinorkesterimusiikin säveltäjät).
 
Sivustolle on listattu kustannettua ja kustantamatonta musiikkia, joista jälkimmäisiä teoksia on nuotistosta myös levityksessä. Music Finlandin säveltäjäasiakkaaksi hyväksytyt tekijät voivat toimittaa omia kustantamattomia teoksiaan levitykseen. Tällä hetkellä Music Finlandilla on sopimus noin 250 suomalaisen säveltäjän ja kymmenien perikuntien kanssa.
 
Asiakkaaksi haetaan nettisivuillamme olevalla sähköisellä lomakkeella https://musicfinland.fi/fi/palvelut/nuotisto –> Asiakkuuden hakeminen –> Hakulomakkeeseen. 
 

Lisätietoa:

 
Säveltäjäpalvelut

Music Finlandin nuotisto tarjoaa mm. seuraavia palveluja säveltäjäasiakkailleen:

  • säveltäjän teosten arkistointi Music Finlandin nuotistoon
  • profiilisivu Composers & Repertoire -sivustolla
  • teosten luetteloiminen nuotiston tietokantaan kokoonpano- ym. tietoineen
  • teostietojen julkaisu Composers & Repertoire -sivustolla
  • kustantamattomien teosten nuottimateriaalien julkaisu ja levitys 
  • teosten nuottimateriaalien julkaisu pdf-muodossa Composers & Repertoire -sivustolla

Lue lisää Music Finlandin tarjoamista säveltäjäpalveluista täältä (pdf).

Asiakkuuden hakeminen

Päästäkseen Music Finlandin asiakkaaksi säveltäjän on oltava myös Teoston asiakas. Lisäksi hänen toimintansa tulee olla ammattimaista ja ainakin kolmen hänen teoksensa pitäisi olla esitetty jonkin julkisen instituution toimesta (esim. Finland Festivalsin jäsenfestivaali, Yleisradio, Suomen solistiyhdistys, Suomen Big Band-yhdistyksen jäsenorkesteri tai Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesteri). Hakemuksessa toivotaan myös tietoja säveltäjän opinnoista, toiminnasta ja muista päätökseen mahdollisesti vaikuttavista asioista.

Music Finlandin säveltäjäasiakkaaksi haetaan sähköisellä hakemuskaavakkeella. Kaavakkeesta löydät myös lisätietoja sopimuksen sisällöstä.

Hakemuslomakkeeseen

Tekijänoikeus

Music Finland ei vastaa sille luovutettujen teosten sovitukseen tai sanoitukseen liittyvistä oikeuksista tai luvista, vaan säveltäjän on itse huolehdittava siitä, ettei teoksen levittämiselle Music Finlandin kautta ole tekijänoikeudellisia esteitä. Jos Music Finlandille luovutettava teos sisältää kustantamattoman tekstin, on säveltäjän toimitettava teoksen yhteydessä Music Finlandille sävellykseen liittyvän tekstin käyttölupa.

Music Finlandin teosrekisteritiedot eivät siirry Teoston tilitystiedostoihin. Esityskorvausten varmistamiseksi säveltäjän on siksi huolehdittava itse teosilmoitustensa toimittamisesta Teostoon.