Etnon ja Folkin kihlaus – Etnogaala ensi vuonna tammikuussa

Etnon ja Folkin kihlaus – Etnogaala ensi vuonna tammikuussa

Suomessa uusi Etnogaala on päätetty järjestää seuraavan kerran torstaina 10.1.2019 ennen Folklandia-risteilyä. Folklandia on suosittu vuosittainen kansanmusiikin- ja tanssin teemaristeily. Etnogaalassa taas palkitaan alan toimijoita kuluneen vuoden aikana tehdystä työstä. Liput seuraavaan gaalaan ovat myynnissä Tiketissä erikoisalennuksella tammikuun 2017 ajan.

 
Etnogaala järjestettiin Suomessa ensimmäisen kerran 7.11.2017 Etnosoi! -festivaalin yhteydessä. Ensimmäinen Etnogaala oli suuri menestys ja ylitti kaikki järjestäjien odotukset. Tavastialla järjestettyyn gaalaan oltiin tyytyväisiä ja erilainen, rennompi gaalakonsepti on tuonut kiitosta. Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK) on gaalan päävastuullinen järjestäjä. Yle striimasi tapahtuman suorana Areenaan, jossa se on katsottavissa edelleen osoitteessa: https://areena.yle.fi/1-4274960. Gaalasta tehtiin myös suora radio-lähetys Yle Radio 1:n Etnoiltaan.  Lisäksi Yle on tehnyt gaalan pääesiintyjistä kolme erillistä ohjelmaa, jotka lähetetään Yle Teemalla 2.3. (BaranBand) 9.3. (Maija Kauhanen) ja 16.3.2018 (Suistamon Sähkö). Yhteistyö Yle:n kanssa jatkuu. 

”Odotuksia ensimmäistä gaalaa kohtaan oli vaikea asettaa, siksi onnistuneen gaalan jälkeen kaikki tuntuukin moninverroin mukavammalta. Tuntuu, että saimme alulle jotain merkittävää!”, kuvailee gaalan jälkituntemuksia KEK:in toiminnanjohtaja Sirpa Lahti.

Uusi ajankohta tuo uudenlaisia mahdollisuuksia järjestelyihin ja yhteistyökuvioihin monella sektorilla. Uutena yhteistyökumppanina aloittaa Folklandia / Nuorisoseurat. Toimintaperiaatteita ei sinänsä tulla muuttamaan ja paikkakin on sama tuttu Tavastia. Uusi tapahtumakonsepti sisältää torstain Etnogaalan, perjantain FolkForum-seminaarin ja 22 tunnin Folklandia-risteilyn, sekä lauantaina perinteiset Perinnearkun järjestämät jatkot Ravintola Kaisaniemessä.
 
”Tapahtumien runsaus voi tuntua huimalta, mutta tässä meillä on käsillä aivan uusi kokonaisuus, jota lähdemme innolla kehittämään yhdessä. Folklandia on perinteisesti koonnut yhteen koko Suomen kansanmusiikki ja -tanssi väen. Nyt voimme samalla tarjota yhdessä tulijoille vieläkin kattavamman ohjelman.”, iloitsee Pispalan Sottiisin toiminnanjohtaja Jukka Heinämäki.
Etnogaalan liput ovat myynnissä Tiketissä: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/52251. Tammikuun 2018 ajan tulevan Etnogaalan lipun voi ostaa hintaan 15 €. Tämän jälkeen lippujen hinnat ovat ennakkoon 20 / 12 € ja ovelta 25 / 15 €. Varauksia Folklandia-risteilylle voi tehdä Ikaalisten matkatoimiston kautta.