Ellinoora ja ALMA voitokkaina Suomen musiikkikustantajien palkinnonjakotilaisuudessa

Ellinoora ja ALMA voitokkaina Suomen musiikkikustantajien palkinnonjakotilaisuudessa

Ellinoora Leikaksen ja Samuli Sirviön säveltämä ja sanoittama Elefantin paino on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 14 finaaliehdokkaasta teki musiikkitoimittaja Pekka Laine. Vuoden biisin ovat kustantaneet HMC Publishing ja EMP Elements Music Publishing.

Vuoden vientitekona palkittiin ALMAn kansainvälisen kirjoittaja- ja artistiuran vauhdikas käynnistyminen. Music Finlandin tekemien ehdotusten perusteella vientiteon valitsi Musiikkikustantajat ry:n hallitus.

Ellinoora palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna Harri Vuorelle.

Kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin kustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suoritti ulkopuolisista asiantuntijoista koottu raati.

Genrevapaan kategorian palkinto nimettiin tänä vuonna Vuoden taidepopin tekijäksi ja sen sai Stina Koistinen. Valinnan suoritti Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tilaisuudessa jaettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija –palkinto. Sen sai tänä vuonna Saija Tuupanen.

 

Suomen Musiikkikustantajat ry on vuonna 1976 perustettu järjestö, johon kuuluu 37 kotimaista musiikinkustannusalan yritystä tai yhteisöä. Jäsenet edustavat kattavasti kaikkia musiikin alueita kevyestä vakavaan.

 

Suomen Musiikkikustantajat ry:n 2000 euron suuruiset palkinnot jaettiin tiistaina 12. syyskuuta viidessä eri kategoriassa. Kausi, jolta palkinnot myönnettiin, oli 1.6.2016 – 31.5.2017. Kaikki yhdistyksen jäsenet saivat ehdottaa yhtä tai useampaa henkilöä taidemusiikin säveltäjän ja kevyen musiikin tekijän palkinnon saajaksi. Samoin kustantajat saivat ehdottaa yhtä tai useampaa vuoden biisiä. Esiraatina kaikissa kolmessa sarjassa toimi Suomen Musiikkikustantajat ry:n hallitus.

Taidemusiikin palkintoraatiin kuului neljä ja kevyen musiikin tekijän valinneeseen raatiin seitsemän ulkopuolista asiantuntijaa, jotka äänestivät sähköpostin välityksellä itsenäisesti ja toisistaan tietämättä. Palkinnon sai ehdokas, joka oli saanut eniten ääniä. Finaalissa oli taidemusiikin puolella kaksi säveltäjää ja kevyellä puolella kahdeksan musiikintekijää.

Vuoden taidemusiikin säveltäjän valinneeseen raatiin kuuluivat Lotta Emanuelsson, Heli Lampi, Heikki Valsta ja Harri Hautala. Vuoden kevyen musiikin tekijäpalkinnon saajan valitsivat Jyri Lipponen, Ilkka Mattila, Mikko Meriläinen, Jussi Mäntysaari, Tarja Närhi, Tapio Hakanen ja Rene Mäkinen.

Vuoden biisin valitsi ”yksinvaltiaana” musiikkitoimittaja Pekka Laine. Ehdokkaita oli tässä sarjassa neljätoista.

Lisäksi lanseerasimme uuden, genrevapaan kategorian. Ehdotuksia tähän kategoriaan tuli jäseniltämme kolme ja palkinnon sai vuoden taidepopin tekijä. Voittajan valitsi Tampere-talon johtaja Paulina Ahokas.

Tilaisuudessa jaettiin myös musiikintekijöiden ja -kustantajien Vuoden raportoija –palkinto. Tämä musiikkialan tunnustus myönnetään ansiokkaasta toiminnasta elävän musiikin saralla. Palkinnon saaja on esimerkillisesti huolehtinut esitetyn musiikin raportoinnista Teostolle ja varmistanut työllään, että Teosto voi kohdentaa tilitykset oikein kappaleiden tekijöille.

Suomen Musiikkikustantajat ry:n palkinnot jaettiin nyt neljännen kerran ja tilaisuus järjestettiin Helsingin Dubrovnikissa.