Circolo Scandinavo -residenssi Roomassa - Haku avoinna nyt

Circolo Scandinavo -residenssi Roomassa – Haku avoinna nyt

Circolo Scandinavo tarjoaa residenssejä pohjoismaalaisille taiteilijoille

Haku on auki kaikkien pohjoismaisille taiteilijoille taiteenalasta riippumatta
 
Residenssiaika on minimissään 1 kuukausi. Residenssiä voi hakea projektit jotka sisältävät esimerkiksi kulttuuritapahtuman joka on avoin yleisölle (artist talk, luento, kirjallisuustapahtuma, konsertti yms.) tai projektit, joiden tarkoituksena on promota pohjoismaalaisia taiteilijoita Italiassa. Projekteilla pyritään lisäämään yhteistyötä ja verkostoitumismahdollisuuksia italialaisen yleisön ja kulttuurin kanssa.    
 
Hakuaika on 1.2-1.4. Valintakriteerinä on taiteellisuuden taso. Valinnassa ei ole kiintiöihin perustuvaa arviointia. 
 
Rooman keskustassa sijaitsevassa 1400-luvun rakennuksessa on 6 majoitusmahdollisuutta: 32m2 yksiö jossa yksityinen kylpyhuone ja työhuone; 4 isoa huonetta (20/26/28/32 m2) sekä 1 pieni huone (11m2). Rakennuksessa on pianolla (J. P. Löfberg, 7 oktaavia) varustettu musiikkihuone sekä erillinen 8.5m2 kokoinen työhuone visuaalisen alan taiteilijoille. Huoneissa on erinomainen nettiyhteys. 
 
Yksityiskohtaiset tiedot residenssin käytettävissä olevista välineistä ja laitteista (ks. kohta ”Shared facilities”): https://www.circoloscandinavo.it/residency-program/.   
 
Vuokra
Kuukausittainen vuokra taiteilijoille: 
Yksiö 750€
Iso huone 500€
Pieni huone 400€
 
Lisämaksu vieraille: 20€/yö ensimmäinen viikko, 10€/yö seuraavat viikot
 
Taiteilijaresidenssiin mahtuu vain 2 henkilöä per majoitus. 
Residenssissä ei voi asua alle 14 vuotiaita lapsia. Lemmikit eivät ole sallittuja.
HUOM! Valitut taiteilijat maksavat 200 €:n vahvistusmaksun. 
 
Hakulomake on pakollinen ja hakijan täyttämä lomake on näkyvillä nettisivuilla hakuajan (helmikuu-huhtikuu). Hakijoiden tulee täyttää hakemus tanskaksi, ruotsiksi, norjaksi tai englanniksi. Hakemuksessa tulee etenkin avata hakijan motivaatiota. Hakijan tulee lisäksi kuvailla sitä työtä, mitä tämän on tarkoitus toteuttaa residenssin aikana. Hakijalta vaaditaan seuraavia tietoja: 
Erityistoiveet tekniikkaan liittyen
Erityisodotukset liittyen esimerkiksi tapaamisiin/keskusteluun Italialaisen taiteen ja kulttuurielämän kanssa 
Mahdollinen todistus italian kielen taidoista
Tiedot jo mahdollisesti tehdyistä järjestelyistä residenssiajan taiteen saattamisesta yleisölle (kuten konsertti, näyttely, kirjan julkaisu yms.) 
 
Hakulomake sisältää listan pakollisista ja vapaaehtoisista liitteistä. Mikäli liitteitä lähetetään postitse (kuten kuvia, katalogeja, kirjoja, CD:itä, nuotteja, DVD:itä yms.), niiden tulee mahtua A4 kokoiseen kirjekuoreen. Huomaathan, ettei liitteitä palauteta hakijalle. 

Lisätietoja ja hakemuslomake: https://www.circoloscandinavo.it/residency-program/