Anna sen soida! Yli tuhat musiikin ammattilaista haki tukea – nyt on sinun vuorosi auttaa

UUTINEN

Anna sen soida! Yli tuhat musiikin ammattilaista haki tukea – nyt on sinun vuorosi auttaa

Anna sen soida -kampanja muusikoiden ja musiikintekijöiden tukemiseksi pyörähti käyntiin kesäkuussa. Musiikin edistämissäätiön tukihaussa oli yli tuhat hakijaa. Anna sen soida -kampanja luukuttaa kotimaisen musiikin puolesta koko kesän ja vetoaa musiikin ystäviin: auta sinäkin musiikin ammattilaisia tiukimman yli tilanteessa, jossa koronaviruksen tuomat rajoitukset veivät keikat ja ansaintamahdollisuudet.

Sanoman käynnistämän Anna sen soida -kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomio kotimaisen musiikin tukalaan tilanteeseen ja tukea muusikoita ja musiikintekijöitä koronakriisin aiheuttamassa taloudellisessa ahdingossa. Tavoitteena on varmistaa, että suomalaisen musiikkikentän ammattilaiset selviävät pahimman yli ja kotimainen musiikki nousee jaloilleen myös koronakriisin jälkeen. Sanoma lahjoitti Musiikin edistämissäätiön varainkeruun aloituspotiksi noin 350 000 euroa.

”Viime viikolla päättyneellä hakukierroksella työskentelytukeen tuli yli tuhat hakemusta. Se on melkein kolminkertainen määrä normaaliin hakukierrokseen verrattuna. MES:n työskentelytuen toimikunta on paraikaa arviointityössään ja tieto hakijoille saadaan 30.6. tiistaina. Työskentelytuki on noin 1700 euroa. Nyt tukea saa viidennes hakijoista, joten lisälahjoitukset ovat lämpimästi tervetulleita”, kertoo Musiikin edistämissäätiön toimitusjohtaja Hannu Saha.

Anna sen soida -kampanjassa käännetään volyyminappia isommalle sitä mukaa, kun kesä etenee. Perjantaina käynnistyvässä näkyvässä mainoskampanjassa televisio- ja radiokanavilla esiintyy eturivin muusikoita Elastisesta Andy McCoyhin ja Samu Haberista Maustetyttöihin.

Heinäkuun alussa alkaa soida myös uusi Anna sen soida -radiokanava, joka on Sanoman toinen tärkeä muoto musiikin ammattilaisten taloudelliseen tukemiseen. Kanavalle on kiinnitetty tällä hetkellä lähes sata musiikin ammattilaista kanavaääniksi kertomaan parhaita tarinoita ja elämään jääneitä legendoja. Kanavalla soitetaan musiikkia ilman genrerajoja ja soittolistoja. Äänessä on monipuolinen joukko musiikin ammattilaisia roudareista ja teknikoista eturivin artisteihin, mukana esimerkiksi Antti TuiskuLaura NärhiRobin PackalenSuvi TeräsniskaAki TykkiKnipiMariska ja Tuure Boelius.

”Meillä on selkeä viesti kerrottavana: kotimainen musiikki, muusikot ja musiikintekijät tarvitsevat apuamme. Tehdään yhdessä kaikkemme, että pahimman yli päästään hyvissä voimissa ja ensi kesänä festareilla ja keikoilla soi jälleen! Jo tähän mennessä on ollut hienoa nähdä, mitä saadaan aikaiseksi kun ihmiset, järjestöt ja yritykset ryhtyvät hommiin. Nyt on koko kesä aikaa osallistua”, kommentoi Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

Yksittäiselle ihmiselle helpoin tapa tukea kotimaisen musiikin monimuotoisuutta on lahjoittaa rahaa Musiikin edistämissäätiölle suoraan tästä linkistä: https://donation.securycast.com/mes. Musiikin edistämissäätiön verkkosivuilta https://www.musiikinedistamissaatio.fi/ löytyy lisää tietoa keräyksestä.

Myös yrityksillä on mahdollisuus osallistua tukikampanjaan Anna sen soida -radion kautta. Yritysten tarjoama tuki mahdollistaa sen, että mahdollisimman moni hyvä tarina tulee kuulluksi ja alan tekijät saavat tukea vaikeassa tilanteessa. Kaikki lahjoitetut varat päätyvät Musiikin edistämissäätiön kautta musiikkialan ammattilaisille.

Lisätietoa ja ohjeita osallistumiseen löytyy osoitteesta https://www.annasensoida.fi.