Tekoäly ja musiikki

Tekoäly ja musiikki

20.05.2019

Tapahtuma-aika 20.05.2019 13:00 - 15:00
Järjestäjä Suomen Musiikintekijät ja Suomen Säveltäjät
Paikka Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

Tekoäly ja musiikki -seminaari

Miten tekoäly vaikuttaa musiikkiin? Miten ja mikä musiikissa muuttuu? Siirtyykö  musiikin tekeminen ja esittäminen ihmisiltä tekoälylle? Onko kyseessä luovuuden ja kulttuurin uusi aika – halusimme tai emme?

Tervetuloa kuulemaan, miten musiikin tekeminen ja esittäminen voivat tulevaisuudessa muuttua!

Maksuton seminaari on suunnattu Suomen Musiikintekijöiden ja Suomen Säveltäjien jäsenille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaari järjestetään Helsingin keskustakirjastossa Oodissa ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Maijansalissa. Tila on esteetön. Ilmoittauduthan alla olevasta linkistä, jotta osaamme arvioida tilan riittävyyden. Tilaisuudessa ei ole tarjoilua.

Seminaariin ilmoittaudutaan tästä linkistä.

Puhujana professori, tutkimusjohtaja Timo Honkela

Timo Honkela on kolmessa yliopistossa toiminut professori. Hän on rakentanut siltaa tekoälytutkimuksen ja humanististen ja yhteiskuntatieteiden välille yli 30 vuoden ajan. Hänen työnsä keskeinen kohde on ollut kieli ja merkitys sekä rakkain harrastuksensa musiikki. Nykyisin Honkela on tutkimusjohtaja Helsingin yliopiston Digitaalisissa ihmistieteissä. Hänen kehittämänsä ajatus rauhankoneesta on herättänyt runsaasti kansainvälistä huomiota. Honkela lähestyy ilmiöitä laajoina kokonaisuuksina niin, ettei ihmisen näkökulmaa unohdeta intensiivisen teknologisen kehityksen keskellä.

 

Musiikintekijät ry korvaa jäsentensä matkakulut yhdistyksen sääntömääräisiin kokouksiin sekä erikseen ilmoitettaviin tapahtumiin. Matkakulut julkisilla kulkuvälineillä (juna, bussi, lentokone tms.) korvataan 120 euroon asti lippua tai kuittia vastaan. Mikäli jäsen haluaa käyttää omaa autoa, korvataan sen käytöstä 20 senttiä/km, kuitenkin korkeintaan 120 euroa. Matkakulukorvauslomake

Tietosuoja: Tapahtumaan ilmoittautuneiden henkilötietoja käsitellään Musiikintekijöiden jäseniä koskevan rekisteriselosteen mukaisesti kuitenkin siten, että henkilötiedot tuhotaan tapahtuman jälkeen.

Tapahtuman järjestäjä
Tilaisuuksissa tarjotaan vain kasvisruokaa