Sibelius-ohjelmistokoulutus

Sibelius-ohjelmistokoulutus

26.11.2019

Tapahtuma-aika 26.11.2019 10:00 - 16:00
Järjestäjä Suomen Musiikintekijät
Paikka Suomen Musiikintekijät, Urho Kekkosen katu 2 C (6. krs), Helsinki

Tervetuloa Sibelius-ohjelmistokoulutukseen!

Koulutuksessa käydään läpi Avid Sibelius-ohjelman toimintoja edistyneiden käyttäjien lähtökohdista.

Kurssilla käsiteltäviä aiheita ohjelman edistyneemmän käytön näkökulmasta ovat mm. templatet (työpohjat erityisesti isoille kokoonpanoille), plug-init sekä apuohjelmat ja oheislaitteet. Lisäksi kurssin osallistujien toiveiden mukaan painotus voi olla esimerkiksi isolle kokoonpanolle kirjoittamisessa (partituuri sekä stemmat), MIDI-orkestraatiossa tai vaikkapa opetusmateriaalin valmistamisessa.

Edistyneet-taso tarkoittaa, että olet jo ehtinyt kokeilla arrien tekoa isommalle kokoonpanolle (esim. 7 soittajaa tai enemmän, partituuri ja stemmat erikseen).

Kurssilla tullaan käsittelemään toimintoja uusimman version (Sibelius | Ultimate 2019.9) tulokulmasta. Erot peruskäytössä eivät kuitenkaan ole järin isoja, joten kurssille voi hyvin osallistua, vaikka käytössä olisi vanhempi version (esim. Sibelius 7).

Oma kannettava tietokone oheistarvikkeineen mukaan. Tarvittaessa uusimman Sibeliuksen 30 päivän testiversion saa ladattua osoitteesta https://my.avid.com/get/sibelius-ultimate-trial

Päivän ohjelma

  • 10-12 opetus
  • 12-13 lounastauko
  • 13-14:30 opetus
  • 14:30-14:45 tauko
  • 16 lopetus


Photo by Klaus Ranger Fotografie (www.klausranger.at)

Kouluttaja Vili Ollila

Vilillä on Sibelius-ohjelman käytöstä yli 18 vuoden liki päivittäinen kokemus. Erityisesti elokuva- ja konserttimusiikin sovittajana ja orkestroijana hänen kädenjälkeään ovat tulkinneet huippuorkesterit Suomesta aina Lontooseen ja Los Angelesiin asti.  Sibelius-koulutuksen lisäksi Vili Ollilalta on mahdollista varata keväällä 2020 Täsmätunteja. Seuraathan tiedotusta!

Matkakulut korvataan käytännön mukaisesti.

Palvelun kulujen kattamiseen käytetään varoja, jotka ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten kopiointikorvauksista.

Tapahtuman järjestäjä
Tilaisuuksissa tarjotaan vain kasvisruokaa