Siuntio Soi -sävellyskilpailu 17.9.2020- 31.5.2021

Siuntio Soi -sävellyskilpailu 17.9.2020- 31.5.2021

Siuntio täyttää 560 vuotta. Kunnan arvokasta kulttuurihistoriaa ja monimuotoista luontoa kunnioittaen Siuntio Soi – Musik i Sjundeå järjestää sävellyskilpailun, jonka voittajateoksia kantaesitetään Lux Musicae- festivaalien aikana.

Siuntio Soi -sävellyskilpailussa on kaksi sarjaa: Pääsarjassa on tarkoitus löytää uusia innovatiivisia kamarimusiikki- ja yhtyeteoksia, jotka jäävät rikastuttamaan suomalaista uuden taidemusiikin ohjelmistoa. 

 

Biisisarjassa etsitään uusia lauluja, jotka heijastavat luovasti Siuntio-teemaa.

Pääsarjan teoksissa saa käyttää seuraavia soittimia: huilu, oboe, klarinetti, käyrätorvi, harppu, viulu, sello. Kaikki yhdistelmät duosta septettoon ovat mahdollisia.

Biisisarjassa lähetetään nuotti laululle ja säestyssoittimelle sekä teoksen esityksestä mp3-demo muistitikulle tallennettuna. Musiikintekijä huolehtii myös laulun sanoituksesta.

Pääsarjassa ei ole osallistumisikärajaa. Biisisarjassa musiikintekijät voivat täyttää vuonna 2021 enintään 25 vuotta.

Kilpailuteosten molemmissa sarjoissa tulee olla ennen julkaisemattomia ja esittämättömiä. Tekijä voi osallistua kilpailun molempiin sarjoihin enintään kahdella teoksella. Pääsarjassa teosten kesto tulee olla 10–15 minuuttia. Säveltäjä merkitsee partituuriin sävellyksen arvioidun keston. Biisisarjan kappaleet voivat olla kestoltaan kahdesta neljään minuuttia.

Molemmissa sarjoissa sävellykset lähetetään postitse neljänä kappaleena niin, että teoksen nuotissa on säveltäjän kohdalla nimimerkki. Biisisarjassa tallenteeseen pitää merkitä myös nimimerkki. Postilähetys tulee olla päivättynä viimeistään 31.5.2021.

Myöhemmin kilpailijoilta pyydetään sähköpostitse myös teoksen nuotti pdf-muodossa. Pääsarjassa säveltäjä valmistaa teoksen esitysmateriaalin omalla kustannuksellaan.

Säveltäjän tulee toimittaa lähetyksen mukana erillisessä suljetussa kirjekuoressa seuraavat tiedot: säveltäjän nimimerkki, teoksen nimi, säveltäjän nimi, syntymäaika, syntymäpaikka, postiosoite, puhelinnumero suuntanumeroineen, sähköpostiosoite ja tieto kansallisuudesta.

Kilpailija sitoutuu allekirjoituksellaan noudattamaan kilpailun sääntöjä ja tuomariston ratkaisuja. Samalla säveltäjä allekirjoituksellaan vakuuttaa, että teosta tai sen osia ei ole esitetty aiemmin missään muodossa.

Tuomaristo valitsee lähetettyjen teosten joukosta neljästä kuuteen teosta molemmista sarjoista esitettäväksi Siuntion Lux Musicae -festivaalin yhteydessä marraskuussa 2021. Säveltäjät kutsutaan festivaalille seuraamaan teostensa harjoituksia ja kantaesityskonsertteja.

Valitut kilpailijat vastaavat itse heille konsertista aiheutuvista kuluista (matkat, majoitus). Kilpailu auttaa matka- ja majoitusjärjestelyissä.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat seuraavat henkilöt: säveltäjä Kimmo Hakola (tuomariston puheenjohtaja), säveltäjä Riikka Talvitie sekä lauluntekijä ja  tuottaja Jonas W. Karlsson sekä Siuntio Soi – Musik i Sjundeå yhdistyksen hallituksen jäsen jazzmuusikko Teuvo Ryynänen.

Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot:

Pääsarja

I palkinto  3000 Euroa

II palkinto 2000 Euroa

Biisisarja

I palkinto  2000 Euroa

II palkinto 1000 Euroa

Kilpailu jakaa mahdollisesti myös tukijatahojen myöntämiä tunnustuspalkintoja. Kilpailun tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot myös toisin.

Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeudet kantaesittää molempien sarjojen valitut neljästä kuuteen teosta vuosien 2021–2023 aikana omissa konserteissaan, jos järjestäjästä riippumattomista syistä kilpailua ja esityksiä ei voida suunnitellusti toteuttaa.

Tekijänoikeudet jäävät oikeudenomistajille. Kilpailun järjestäjällä on oikeus radioida, äänittää, kuvanauhoittaa, televisioida, filmata ja valokuvata kilpailuun liittyviä esityksiä ja harjoituksia sekä tehdä niistä ääni- tai kuvatallenteita.

Kilpailun osoite, johon kilpailuteokset postitetaan, on:

Siuntio Soi –sävellyskilpailu

c/o Siuntion kunta

Puistopolku 1

02580 Siuntio

Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa:

Toiminnanjohtaja Arja Alho

arja.alho@luxmusicae.com