P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailu

P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailu

Kaikkien aikojen ensimmäiseen valtakunnalliseen P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailuun voi vielä osallistua 31.10.2021 saakka. Kilpailun järjestää Sulasol (Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto) yhteistyössä Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön kanssa, ja se huipentuu päätöskonserttiin Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlilla Jyväskylässä kesäkuussa 2022.

Kilpailu kunnioittaa Jyväskylän ja koko suomalaisen kuorotoiminnan merkkihenkilön P. J. Hannikaisen perintöä. Kilpailun tarkoituksena on nimikkosäveltäjänsä hengessä tuottaa laadukasta, uutta kuoromusiikkia eri kuoromuodoille: lapsi-, seka-, nais- ja mieskuoroille. Sävellysten toivotaan olevan helposti lähestyttävää ja nykyaikaista käyttömusiikkia, jolla kuorot voivat täydentää ja uudistaa vakiintunutta ohjelmistoaan.

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva henkilö. Kilpailupalkintoina jaetaan yhteensä 8 000 euroa tuomariston harkinnan mukaan, ja lisäksi jaetaan erikoispalkinnot ainakin mies- ja naiskuoroteoksille sekä kirkolliseen aiheeseen sävelletylle teokselle.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien taiteellinen johtaja Paavo Hyökki, muina jäseninä Anneli Julén ja Sanna Salminen ja sihteerinä projektipäällikkö Aino Herranen. Kilpailun tulokset julkistetaan, parhaita paloja kuullaan ja palkinnot jaetaan Laulu- ja soittojuhlilla Jyväskylässä 9.6.2022 järjestettävässä päätöskonsertissa.

Kilpailun säännöt ja ilmoittautumislomake: https://sulasol.fi/sulasolin-laulu-ja-soittojuhlat/p-j-hannikainen-savellyskilpailu/

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö: www.kesmes.fi