Lauluni aiheet -sävellyskilpailu 2024

Lauluni aiheet -sävellyskilpailu 2024

Ensimmäistä kertaa järjestettävä, kansallinen Lauluni aiheet -sävellyskilpailu etsii uusia n. 12-vuotiaille varhaisnuorille suunnattuja lauluja.  Sävellyskilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla laululla. Sävellyskilpailu on avoinna kaikille, ja siihen voi osallistua 17.5.-8.9.2024 välisenä aikana.

Lauluni aiheet -sävellyskilpailu on avoin kaikille säveltäjille, sävellyksen opiskelijoille, muusikoille ja musiikintekijöille. Kilpailuaika on 17.5.-8.9.2024. Sävellykset tehdään kilpailun järjestäjän ennalta valitsemiin teksteihin. Kilpailutoimikunta on tilannut tekstit tunnetuilta suomalaisilta sanoittajilta ja tekstintekijöiltä: Lasse Heikkilältä, Vilja-Tuulia Huotariselta, Tittamari Marttiselta, Sarianna Tammilehdolta sekä Merja Saloselta. Sävellyksessä on oltava aukikirjoitettu melodia ja säestys joko aukikirjoitettuna tai soinnutettuna.

Lastenkulttuuri ja sen ilmiöt kehittyvät ja muuntuvat jatkuvasti: nyt alkavassa sävellyskilpailussa etsitään uusia lauluja, jotka puhuttelevat varsinkin varhaisnuorten ikäluokkaa ja innostavat heitä laulamaan heille suunnattuja uusia lauluja. Kilpailun tuloksena syntyvät laulut tulevat täyttämään selkeän tarpeen, joka on tällä hetkellä 12-vuotiaiden lasten lauluohjelmistossa.

Sävellyskilpailu huipentuu Tampereella 5.10.2024 järjestettävässä, koko perheelle suunnatussa Lasten kanssa laulaen -lastentapahtumassa, jossa sävellyskilpailun voittajateokset esitetään ensimmäistä kertaa julkisesti. Sävellyskilpailusta saatavat uudet laulut ovat osana toukokuussa 2025 järjestettävän Laulun aarre 2 -lasten laulukilpailun ohjelmistoa. Näin varmistetaan uusien laulujen aktiivinen integroituminen varhaisnuorten lauluohjelmistoon.

Lisätietoja kilpailusta ja ilmoittautuminen: www.lauluniaiheet.fi

Tutustu sääntöihin

Kilpailun säännöt löytyvät täältä. Huomioithan, että kilpailussa on osallistumismaksu 20 e/sävellys.