Musiikintekijöiden rahaston haku on avattu – hae 31.8. mennessä!

Musiikintekijöiden rahaston haku on avattu – hae 31.8. mennessä!

Musiikintekijöiden rahaston haku avautui 1.8. Stipendiluokkia on tällä hakukierroksella kuusi. Voit hakea eri stipendiluokista samalla hakukierroksella. Stipendit ovat henkilökohtaisia, eli hakijan ollessa työryhmä (esim. bändi) jokainen työryhmän jäsen tekee oman hakemuksen.

Music Creators’ Fund promotes and supports activities and the work of Finnish music creators and music creators living in Finland by granting stipends. The application for the Music Creators' Fund is now open - apply by August 31. Please find more information in English at klaavi.fi/en.

Tällä hakukierroksella jaettavat stipendiluokat ovat:

  1. Työskentelystipendi luovaan työhön säveltäjänä, sanoittajana ja/tai sovittajana. Stipendiä voi hakea myös tilaustöihin.
  2. Uralle-stipendi nuorelle tekijälle, joka on vakavasti rakentamassa uraa musiikintekijänä.
  3. Reissustipendi musiikintekijöiden luovasta (sävellys, sanoitus ja/ tai sovitus) työstä aiheutuvien matkojen kustannuksiin, residenssin vuokraan sekä ammattiin tai ammatilliseen pätevöitymiseen liittyvien tapahtumien osallistumismaksuihin kotimaassa ja ulkomailla.
  4. Hankintastipendi musiikintekijöille työkalujen (soittimet, ohjelmistot, tietokoneet, muut laitteet, yms.) hankintaan tai työskentelytilojen vuokraan.
  5. Erityisstipendi voidaan myöntää hakemukselle, jossa erityisen suuren tuen tarve on hyvin perusteltu. Hakijan tulee olla vakiinnuttanut asemansa musiikintekijänä.
  6. Luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittamisen stipendiluokka. Stipendi on tarkoitettu luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittajien luovaan taiteelliseen työskentelyyn, luovaan työskentelyyn residenssissä, verkostojen vahvistamiseen, täydennyskoulutukseen, ammatilliseen pätevöitymiseen tai sanoittamista edistävään hankintaan.

Luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittamisen stipendiluokan sanoituksella tarkoitetaan tässä sanoitusta, joka on osa ensisijaisesti evankelis-luterilaisissa seurakunnissa käytettäväksi tarkoitettua musiikkia.

Tutustu stipendiluokkiin ja kriteereihin rahaston sivuilla.

Haku päättyy viimeisenä jättöpäivänä kello 23.59. Stipendiä ei myönnetä hakijalle, jolla on vuoden tai yli vuoden mittainen taiteilija- tai työskentelyapuraha, eikä hakijalle joka on saanut Musiikintekijöiden rahaston stipendin kahden edellisen hakukierroksen aikana.

Esimerkki: Jos hakija on saanut 1/2023 kierroksella stipendin, voi hän hakea ja saada stipendin seuraavan kerran vasta kierroksella 2/2024.

Hakemukset käsittelee ja päätökset tekee Musiikintekijöiden rahaston toimikunta.

Stipendin käytöstä on tehtävä selvitys vuoden kuluessa myöntöpäivästä lukien. Hakijan ei tarvitse olla Suomen Musiikintekijät ry:n jäsen. Huomioithan, että kaikki stipendien saajien nimet julkaistaan Klaavi.fi -sivustolla.

Rahaston varat ovat peräisin Kopiosto ry:n tilittämistä kopiointikorvauksista. Luterilaisen seurakuntamusiikin sanoittamisen stipendiluokan stipendeinä jaettavat varat ovat peräisin Kopioston ja Kirkkohallituksen yhteisesti toteuttamasta lisensoinnin pilottihankkeesta, jossa virsien sanoituksia liitettiin pääasiassa jumalanpalveluksista tehtyihin videoihin. Stipendejä jaetaan tässä väliaikaisessa luokassa niin kauan, kunnes pilotista kertyneet varat on kokonaan jaettu.

Tiesitkö?

Suomen Musiikitekijät tarjoaa myös apurahaneuvontaa. Asiantuntijamme Riitta Huttunen neuvoo mielellään apurahoihin liittyvissä kysymyksissä. Huomioithan, että asiantuntijamme on rahaston sihteeri, eikä siksi voi kommentoida suoraan Musiikintekijöiden rahastolle lähetettäviä hakemuksia.

Riitta Huttunen
Rahaston toimikunnan esittelijä
puh. 050 355 1036
rahasto@musiikintekijat.fi