Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 4/2014

4/2014

Artikkeli

Timo Turpeinen – Turbokultakurkku Karjalasta

Aikanaan Turboksikin kutsuttu laulaja Timo Turpeinen on tulkinnut monilla estradeilla musiikkia laidasta laitaan, mutta on laulaja-lauluntekijöitä listatessa jäänyt ehkä vähemmälle huomiolle. Mies on kuitenkin armoitettu laulunlaatija ja sanamestari, jota velvoittavat sekä karjalaisuuden että kirjapainoammattilaisen aateluudet.
Lue lisää
Artikkeli

Yksi mies, monta työtä – Pertti Haverinen

Kotimaisen iskelmän kokonaisvaltaisesta tuotannosta on hyvä esimerkki Pertti Haverinen (s.1962) – säveltäjä, sovittaja, kapellimestari ja tuottaja. 90-luvun puolivälistä täysipäiväisesti lähtenyt monitahoinen ura johti jo tauonkin pitämiseen.
Lue lisää
Artikkeli

Matalan profiilin Matti Mikkola

Säveltäjä, tuottaja ja muusikko Matti Mikkola (s. 1976) aloitti rippikouluikäisenä punkbändissä ja on nyt, kolmetoista vuotta myöhemmin, yksi maamme halutuimmista kevyen musiikin tekijöistä. ”Ihme hattutemppu”, toteaa Mikkola menestyksekkäästä urastaan.
Lue lisää
Artikkeli

Laulu ja matkakitara

Lauluntekijä Annika Tello on levoton kulkija, joka tiesi jo hyvin varhain, että kirjoittaminen on hänen juttunsa. Reissuilta hankitut kokemukset ja muistot antavat lauluihin hyvää rakennusainetta.
Lue lisää