Musiikintekijä 3/2020

3/2020

Aija Puurtinen

Aija Puurtinen saa voimaa hiljaisuudesta

Aija Puurtinen mielikuvitusmatkailee säveltäessään. Aamumeditaatio auttaa häntä asettumaan päivän työtehtäviin.

Lue lisää
Korkeelta

Nyt virkamiehet please!

Taiteilijoiden ja tekijöiden puutteellinen työttömyysturva on ikuisuusongelma, jonka korjaamiseksi muiden muassa Suomen Musiikintekijät on tehnyt uutteraa vaikuttamistyötä jo ties kuinka kauan. Asian etenemistä vuonna 2020 voisi kuvata klikkiotsikolla: ”Kiinalainen virus herätti päättäjät taitelijoiden työttömyysturva-asiassa”.

Lue lisää
Aku Toivonen, Musiikintekijöiden toiminnanjohtaja. Kuva: Nina Lith Akun lataus

Mitä Joutsenlaulu-tuomio kertoo alalle?

Markkinaoikeus vahvisti (tuomio nro 524/19), että Sanoma Media Finland Oy on loukannut Jussi Hakulisen tekijänoikeutta saattamalla yleisön saataviin Vain elämää -ohjelmaa varten tehtyä muunnelmaa Joutsenlaulu -nimisestä teoksesta television, radion ja internetin välityksellä.

Lue lisää
Kaija Kärkinen, Musiikintekijöiden hallituksen puheenjohtaja. Kuva: Suomen Musiikintekijät Kaijastus

Hyvää vuodenaikaa, musiikintekijät!

Jos meni kevät ja kesä erikoisissa merkeissä, niin erikoinen on ollut syksykin. Oman pihan kesäkukat puskivat kirkkaanvärisiä nuppuja vielä, kun oma mieli halusi jo suostua tummempiin sävyihin ja havuihin. Vuodenajat ovat muistuttaneet toisiaan täällä järjestömaailmassakin.

Lue lisää
Ajassa

Rohkeuden toimiala

Maaliskuussa musiikkialan järjestöt alkoivat koota alalle yhteistä ääntä, joka veisi tietoa musiikkialan ahdingosta päättäjille ratkaisukeskeisellä tavalla. Yhteisen kriisi- ja elvytyspaketin kirjoittaminen sujui nopeasti.

Lue lisää
Kanerva

Helppoa elämää

Sanotaanko vaikka niin, että näkymät ovat sumeat. Ne rakennelmat, josta koostuvat musiikintekijän elanto, ovat kovin hauraita.

Lue lisää

Säv. & san. / Kuka keksi rakkauden ja Ihmisen ikävä toisen luo