Musiikintekijä 2/2022

2/2022

Vilma_Alina_katsoo_ohi_kamerasta_ja_koskettelee_hiuksissaan_olevaa_pkkulettiä Vilma Alina

Rakkaudesta syntyy loputon määrä lauluja

Vilma Lähteenmäki kirjoittaa tosi mielellään ikiaikaisia poplauluja rakkaudesta, mutta kritisoi sitä, että toplinerit ovat musabisneksen ainoa ammattiryhmä, jonka toimeentulo on tekijänoikeuskorvausten varassa.

Lue lisää
Korkeelta

Suojakerroin 50

"Ne nuoret tai muutkaan, joihin epäasiallinen käytös musiikkialalla kohdistuu, eivät ole millään tavoin vastuussa sen pois kitkemisestä", kirjoittaa Musiikintekijä-lehden päätoimittaja Sanna Korkee.

Lue lisää
Akun lataus

Jäsenjärjestöjen välisestä yhteistyöstä

"Teoston jäsenjärjestöillä on yhteisiä tavoitteita, myös Teoston ulkopuolisia. Me rakennamme yhdessä tulevaisuutta, jossa suomalainen musiikki elää, kukoistaa ja menestyy, ja jossa syntyy uutta musiikkia ja uusia musiikkia tekeviä sukupolvia", kirjoittaa Musiikintekijöiden toiminnanjohtaja Aku Toivonen.

Lue lisää
Kaijastus

Matkalla turvallisempiin tiloihin!

"Ilolla totean, että Suomen Musiikintekijät ry julkisti tänä keväänä Turvallisemman Tilan Periaatteet, joilla pyritään tekemään tilaisuuksistamme kaikille turvallisia ja vapaita kaikenlaisesta häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä", kirjoittaa Musiikintekijöiden hallituksen puheenjohtaja Kaija Kärkinen.

Lue lisää
Teoston hallituksen puheenjohtaja Antti Auvinen Ajassa

Tekijyys ja dialogi

"Mielestäni Teoston puheenjohtajuudessa on oleellista paitsi alaspesifi osaaminen ja laaja-alainen ymmärrys kollektiivihallinnosta, myös halu ja kyky käydä dialogia sekä toteuttaa rajat ylittävää yhteistyötä Teoston sisällä", kirjoittaa Teoston hallituksen puheenjohtaja Antti Auvinen.

Lue lisää