Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 2/2008

2/2008

Artikkeli

Toiveena suuret laulut ja pienet ympyrät

Kirsi-Marja ”Kikka” Laitinen (s. 1960) on lauluntekijä rockbändi-taustasta, joka bändikuvionsa ohella tekee myös tilaustöitä, ja on jaksanut istua kokouksissakin. Uusin oma levy on viimeistelyvaiheessa.
Lue lisää
Artikkeli

Tapio Lipponen

Cantores Minoreksesta 60-luvun "poikabändeihin", Muksuista radion viihdepäälliköksi. Niin kuluneelta kuin se kuulostaakin: Tapio Lipponen on ollut monessa mukana. Lukuisista Lipposen säveltämistä runoista vähintäänkin Pentti Saarikosken Liisankadulla on nuorempien sukupolvienkin tuntema ikivihreä.
Lue lisää
Artikkeli

Not War

Sodan jälkeen viihdytyskiertueilla olleille taiteilijoille korvattiin tuulessa ja tuiskussa tapahtuneet instrumenttiensa mahdolliset arvon alennukset, tai jos oikein huonosti oli käynyt, soittimensa tärveltyminen kokonaan.
Lue lisää
Artikkeli

Samuli Putro – huonon soittajan täytyy tehdä itse

Zen Café -yhtyeen Samuli Putron sanotaan kirjoittavan kolmekymppisistä, jotka ovat hitusen pihalla omassa elämässään. Hän tekee kiistatta myös sitä, mutta hänen teksteistään löytyy paljon muutakin. Raahelaislähtöinen mies paljastuu haastattelussa henkilöksi, joka miettii tekemisiään huomattavan tarkoin.
Lue lisää