Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 1/2005

1/2005

Artikkeli

Suomi-viihteen yksi Suurista

Mies, joka on laulanut Rauno Lehtisen ”On hetki” ja sijoittunut esityksellään Euroviisukarsinnassa kolmanneksi vuonna 1968 ei voi olla mikään turha mies.
Lue lisää
Artikkeli

Vuoden muusikko Maria Kalaniemi – ”Sävellykseni ovat paljelaulua”

Vuoden muusikko, harmonikkataiteilija ja säveltäjä Maria Kalaniemellä on monta rautaa tulessa. Kalaniemi ja hänen yhtyeensä ovat konsertoineet ahkerasti ympäri maailmaa jo yli vuosikymmenen ajan. Samalla Maria Kalaniemen muodostamat kokoonpanot ovat tehneet tunnetuksi omaa suomalaista nykykansanmusiikkisävellystuotantoaan.

Lue lisää
Artikkeli

Biisejä ei tehdä – ne kekataan

Broadcast-yhtyeen kitaristi/ laulajana sekä yhtenä biisintekijänä 1980-luvun alussa esiin noussut Esa Kaartamo on sittemmin ollut monessa mukana niin muusikkona, musiikintekijänä kuin tuottajanakin.
Lue lisää
Artikkeli

Johtokuntaan valittu Toni Nygård on – Monen tyylin musiikkimies

Tuore johtokunnan jäsen Toni Nygård on kolmekymppinen säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ja studioalan yrittäjä Oulusta. Nygårdin lauluja ovat esittäneet ja levyttäneet monet tunnetuimmista artisteistamme; jo reilut 300 hänen kokonaan tai osittain tekemäänsä kappaletta on julkaistu kaupallisilla äänitteillä. Äskettäin Nygård oli näkyvästi ja kuuluvasti esillä Euroviisuissa, jo kolmatta vuotta peräkkäin. Nygård on menestynyt myös Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellyskilpailussa: Tonin säveltämä ”Naisen sydän” sijoittui vuonna 2002 toiseksi.
Lue lisää
Artikkeli

Mies Utopiasta

Elvis ry:n johtokunnassa on kolmen vuoden ajan vaikuttanut helsinkiläinen Arto Tamminen (42), monipuolinen lauluntekijä, jolla on ollut useita hittejä.
Lue lisää