Musiikintekijän muut työt: rikkaus vai tabu?

Musiikintekijöiden päivä 2024 – etkot

Musiikintekijän muut työt: rikkaus vai tabu? Tule kuulemaan keskustelua työskentelystä useassa eri roolissa.

Aika: klo 14.10-15.10
Paikka: Pieni sali

Puhujat: 
Markus Perttula
Anniina Timonen
Mikko Koivunen
Hanna Johde

Moderaattori:
Kaisa Korhonen

 

Markus Perttula
Laulaja-lauluntekijä, englannin opettaja, oppikirjailija

Markus Perttula julkaisi vuosi sitten neljännen suomenkielisen albuminsa Kun meri nousi yllemme. Diskografiaan kuuluu myös kolme englanninkielistä albumia Sans Paradelta ja lukuisia muita julkaisuja eri tuottajien kanssa. Musiikkiuransa lisäksi Markus on työskennellyt pitkään englannin opettajana sekä oppikirjailijana. Hän opiskelee tällä hetkellä IT-liiketaloutta Haaga-Helian ammatikorkeakoulussa ja isännöi Open Stagea Tenho Restobarissa.

Kuva: Piritta Houni

 

Anniina Timonen
Artisti-biisintekijä

Artistinakin musiikkia julkaissut Anniina Timonen on kerryttänyt runsaasti biisinkirjoituskokemusta suomipop-sessioista kansainvälisiin biisileireihin Soulissa, Tokiossa ja Bangkokissa. Anniina kirjoittaa musiikkia pääosin Aasian markkinoille, mutta Suomessa hänen kädenjälkeään on kuultu lähiaikoina mm. Rosin ja Sara Been julkaisuilla. Anniinan kirjoittamia kappaleita on kotimaan lisäksi julkaistu myös Virossa, Saksassa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Thaimaassa. Kokemusta musiikin julkaisemisesta artistina Anniinalla on major-levy-yhtiön kautta sekä omakustanteisesti: vuonna 2019 hän julkaisi Sä et tunne mua -debyyttialbuminsa yhdessä Universal Musicin kanssa  ja vuoden 2023 lokakuussa ilmestyi Anniinan ensimmäinen omakustannesingle Tein surusta mulle kodin, jonka yhteydessä toteutettiin Mieli ry:n rahankeräys mielenterveystyön ja kriisiavun edistämiseen Suomessa.

Kuva: Jonna Kasurinen

 

Mikko Koivunen
Tuottaja & Biisintekijä, Creative A&R

Mikko Koivunen on noussut nopeasti Suomen kärkituottajien joukkoon. Hänen tuottajanuransa starttasi vuonna 2017, kun hän debytoi kirjoittajana ja tuottajana Idols-voittaja Anniinan ensisinglellä Syvään Päähän.Koivunen on tuottajana monipuolinen ja hallitsee suvereenisti eri genret hip hopista iskelmään. Hän on tuottanut kappaleilta laajalla skaalalla monille hittiartisteille.

Kuva: Sami Harmaala

 

Hanna Johde
Viestintä- ja työntekijäkokemusjohtaja, biisinkirjoittaja

Hanna Johde johtaa arkisin mediayhtiön viestintää ja kehittää työntekijäkokemusta. Iltaisin hän kirjoittaa lauluja.

Kuva: Samuli Pulkkinen

 

Kaisa Korhonen
Biisintekijä

Kaisa Korhonen on ammattilaulunkirjoittaja, joka kirjoittaa kappaleita suomalaisille kärkiartisteille kuten Erika Vikmanille, Sara Siipolalle, Elastiselle ja Jenni Vartiaiselle. Hänellä on myös Pilven Piirtäjät -yhtye yhdessä Axel Ehnströmin kanssa. Korhonen rakensi uransa tehden samalla täysipäiväisesti opettajan töitä peruskoulussa, ja ihmettelee, onko itsensä loppuun polttaminen ainoa tie päästä laulunkirjoittajana ammattilaiseksi.
Kuva: Mikko Kauppinen