Musiikin julkaiseminen ilman levytyssopimusta. Oodi omakustanteille!

Musiikintekijöiden päivä 2024 – etkot

Tule kuuntelemaan, mitä tänä päivänä tarkoittaa musiikin julkaiseminen ilman levytyssopimusta. Nyt puhutaan omakustanteista!

Aika: klo 15.15-16.15
Paikka: Pieni Sali

Keskustelemassa:
Adi L Hasla
Pauliina Lerche
Kadi Vija

Moderaattori:
Eroma

Kadi Vija
Muusikko, bändiliideri, säveltäjä

Kadi Vija on suomalainen lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vijan musiikki on täynnä havaintoja ihmisistä, arkielämästä sekä äänimaailmoista. Vija kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen sekä ideoiden kielellä, kiertämällä laulajalle ominaisimman tavan – lyriikat. Musiikissaan Vija tavoittelee mukavuusalueensa sekä tuntemattoman välistä balanssia, ja tekee sen äärimmäisen vilpittömästi. ”Laulaja Kadi Vija on kuin harvinainen soitin” (Katri Kallionpää, HS)

Kuva: Teemu Mattsson

Pauliina Lerche
Musiikintekijä, musiikkialan yrittäjä

Pauliina Lerche on musiikintekijä, muusikko ja Mimmit Music Oy:n toimitusjohtaja. Pauliina luoma Mimmit- yhtye on luonut ainutlaatuisen uran suomalaisessa lastenkulttuurissa; 1000 konserttia, levyjä, kirjoja, TV-sarjoja, animaatioita, tekstiilikokoelmia ja faneja ympäri maailmaa. Muusikkona Pauliina on tuttu suomalaisille Vesa-Matti Loirin yhtyeestä. Pauliina haitari, viulu ja kantele soivat Veskun rinnalla yli 500 konsertissa. Musiikintekijän ja muusikon työn lisäksi Pauliina on toiminut luovan alan yrittäjänä 15 vuoden ajan. Hänen vahvuuksiaan ovat luovuus ja konseptointi. Mimmit Music Oy työllisti vuonna 2023 yli 30 kulttuurialan freelanceria.

Kuva: Katri Vauhkonen

Adi L Has (esittely tulossa) 

 

Eroma

Popartisti Eroma aloitti soolouransa loppuvuodesta 2018 julkaisemalla rajun ja henkilökohtaisen selviytymistarinan Kolmesataa. Hänen omista kokemuksistaan syntyneet laulut koskettavat kuulijoita niiden aitoudella ja samaistuttavuudellaan. Tunteikkaan tarinankertojan debyyttialbumi sekä nuottikirja Kahenlaisii kuvia julkaistiin keväällä 2022. Indie-Queeniksikin tituleerattu Eroma on toiminut monella tapaa suunnannäyttäjänä muille independent-artisteille osoittamalla, että myös omakustanneartisti voi päästä Spotifyn editorialsoittolistojen kansikuviin, radion soittolistoille ja lehtien sivuille. Eroman kappaleita on striimattu miljoonia kertoja.

Sosiaalisessa mediassa tämä tunnistettava sykeröpää selittää spontaanisti ja rehellisesti elämästään sekä musiikkimaailman kivuista ja kultahetkistä. 

Instagram: @eromavirallinen

Kuva: Ira Aaltonen