Musiikintekijä 4/2021

4/2021

Pessi Levanto

Luovuus on irti raamien sisällä

Pessi Levanto on säveltänyt musiikin muun muassa 27 pitkään elokuvaan. Jännittävää ja kiehtovaa elokuvamaailmassa on se, että joka projektissa voi luoda nahkaansa säveltäjänä. Uusin työ The Innocents tulee Suomen ensi-iltaan tammikuussa. Sen tekoprosessi oli taiteellisesti palkitseva.

Lue lisää
Akun lataus

Pääministerikin kuulee meitä

"Musiikkiala tulee tunnistaa ja tunnustaa elinkeinona, jonka ekosysteemiin kuuluu myös merkittävää liiketoimintaa", kirjoittaa Musiikintekijöiden toiminnanjohtaja Aku Toivonen.

Lue lisää
Kaijastus

Sanoittaja Absurdistanissa

"Vuoden lopulla uutisoitiin, että uusi tekijänoikeuslain luonnos siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi vasta vuoden 2022 puolella. Hyvä niin. Toivottavasti myös lausuntokierros toteutetaan uudestaan", kirjoittaa Musiikintekijöiden puheenjohtaja Kaija Kärkinen.

Lue lisää
Dimi

Freelancer vanhempainvapaalla

"Freelancerin työelämä ei mene niin, että voisi vain heittäytyä haamuksi. Jos minä en tee, joku muu kyllä tekee", kirjoittaa laulaja-lauluntekijä Dimi Salo.

Lue lisää
Ajassa

Muutoksen merkkejä musiikkialalla

"Vastuullisen elämäntyylin haltuunotossa pääsee hyvin alkuun, kun yksinkertaisesti pysähtyy kuuntelemaan toisia ihmisiä ja ympäröivän maailman ilmiöitä", kirjoittaa Helmi Saksala, Vastuullinen musiikkiala -hankkeen projektipäällikkö.

Lue lisää