Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 4/2011

4/2011

Artikkeli

Pia Perkiö – sanojen nuotittaja

Pia Perkiöstä piti tulla nuorisotyöntekijä. Pia oli aktiivinen partiolainen jo pikkutyttönä. Hän suunnitteli juhlia, toimitti leirilehtisiä ja sanoitti erilaisiin tilaisuuksiin lauluja. Siinä samalla lähes huomaamatta hän oppi toimittamaan ja sanoittamaan.
Lue lisää
Artikkeli

Kitaristi tunnepäissään

Markus "Marzi" Nyman vakiinnutti nopeasti asemansa yhtenä Suomen merkillepantavimmista kitaristeista. Vasta 32-vuotias tekijä on ehtinyt jo voittaa Teosto-palkinnon, saada Pori Jazzin Vuoden taiteilijan arvonimen ja soittaa melkein kaikkien kanssa.

Lue lisää
Artikkeli

Tuure Kilpeläinen – Huolella kypsyteltyä ilmaisua

Lauluntekijä Tuure Kilpeläinen on löytänyt uuden Kaihon karavaani -yhtyeensä kanssa kulta- tai ainakin kultalevysuonen. Kokoonpanon molemmat levyt ovat nimittäin päässeet myynnillisesti jalometallilukuihin. Aiemmin Kilpeläinen menestyi ensisijaisesti toisten artistien biisintekijänä.
Lue lisää
Artikkeli

Kynällä ja paperilla

Yrjö Hjelt (s. 1953) on säveltäjänä ollut loppuvuodesta esillä elokuvan yhteydessä. Radion Sinfoniaorkesteri soitti lokakuun lopulla Helsingissä hänen säveltämänsä musiikin Kurt Jägerin ja Ragnar Hartwallin vuonna 1927 ohjaaman, harvoin esitetyn mykkäelokuvan Elämän maantiellä yhteydessä. Televisioesitys Teemalla oli tulossa lehden mennessä painoon, ja dvd-tallennettakin on lupailtu. ”Ykän” tie on hieman suoraviivaistaen kulkenut kitaransoittajasta sovittajaksi ja siitä säveltäjäksi.
Lue lisää