Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 4/1998

4/1998

Artikkeli

Oman aikansa tulenkantaja

Liisa Akimofia kuvaa varmaan osuvasti se, että olen yrittänyt saada langan päähän jo pari kuukautta tätä suomalaisten naispuolisten popin tekijäin pioneeria, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kunnes yhtenä kauniina syyskuun päivänä pääsen hänen kanssaan puhelinyhteyteen, mutta sittenkin kuluu useampi tunti, ennen kuin löydämme sopivan raon haastattelun tekoon. Lissulla on siis monta rautaa tulessa. Ja joskus taitaa nainen itsekin elää - kuin tulessa.
Lue lisää
Artikkeli

Aatteen mies ahkeroi edelleen!

Ihmettelin aikani, mitä puuhastelee Chydenius, tämä modernin poliittisen laulun uranuurtaja, tällä hetkellä. Kunnes tartuin härkää sarvista eli luuriin. Ja niinhän siinä kävi, kuten nykyään useinkin: sitä joutuu huomaamaan, että säveltaiteilijakuntamme on ihan käsittämättömän aktiivista ja ahkeraa porukkaa, mitä työntekoon tulee!
Lue lisää
Artikkeli

Pentti Rasinkangas – tekee koko perheen musiikkia

Bussin päätepysäkiltä näkyy iso keltainen talovanhus puiden katveessa. Rannoilta jäätynyt Päijänne on kivenheiton päässä, veneet talviteloillaan, pihassa leikkimökki hylätynnäköisenä. Taloon on monta sisäänkäyntiä. Rasinkankaan Pena ilmestyy yhdestä ovesta, pyytää sisälle ja ryhtyy kahvinkeittoon.
Lue lisää