Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 3/2012

3/2012

Artikkeli

Junnu-palkittu Samuli Putro – Kirkkaan lauseen etsijä

Juha Vainion Rahaston tunnustuspalkinnon 2012 saanut Samuli Putro on tehnyt biisejä paljon enemmän kuin ne, jotka ovat ilmestyneet Zen Café -yhtyeen seitsemällä albumilla ja yhdellä kokoelmalla sekä miehen kolmella soololevyllä. Paljon on jäänyt pöytälaatikkoon, ja oli sinne jäädä joku hittikin.
Lue lisää
Artikkeli

Oman elämänsä roudari

Pave Maijasen työ on ollut monipuolista ja vivahteikasta. Yli 40 vuotta kestänyt ura hakee vertaistaan maassamme. Harva voi käyttää itsestään niin montaa ammattinimikettä kuin Maijanen; laulaja, lauluntekijä, basisti, kosketinsoittaja, rumpali, kitaristi, tuottaja ja sovittaja. Yksinään keikkailevan artistin listaan voi lisätä vielä nimikkeet roudari ja miksaaja.
Lue lisää
Artikkeli

Rajattomien runojen

Vapaasti, tekstin ehdoilla. Niin Maija Kaunismaa säveltää runoja, tarinoita ja kokonaisia maailmoja teattereihin. Genret ja rajatut roolit eivät sido Kaunismaata: hänestä on luonnollista säveltää musiikki näytelmään, jota hän on ollut käsikirjoittamassa ja tuottamassa ja jossa hän esiintyy näyttelijänä ja laulajana lavalla tai on orkesterin kapellimestarina pianon takana.
Lue lisää