Musiikintekijät -logo

Musiikintekijä 3/2009

3/2009

Artikkeli

Sitä mikä sopii itselle

Heinäkuussa Juha Vainio -palkinnolla huomioitu Dave Lindholm on rockmuusikkona ja laulaja-lauluntekijänä jo varsinaisia pitkän linjan miehiämme. Tamperelaisen syysiltapäivän puitteissa keskustelimme hänen musiikillisen maailmansa menosta.

Lue lisää
Artikkeli

Kova luu

Clifters-yhtyeessä maineeseen noussut ja muille runsaasti tekstejä kirjoittanut Jiri Nikkinen on nykyään ensisijaisesti keikkamuusikko. Myös uutta materiaalia on olemassa, mutta levyttämisajankohdasta ei ole tietoa - Nikkinen lupaa vain, että ennemmin tai myöhemmin.
Lue lisää
Artikkeli

Sami Saari – Sen luonteinen musiikkimies

Tuore Elvisin jäsen Sami Saari (s. 1962, Tampere) on monitaitoinen mies: laulaja, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ja kitaristi. Siviiliammatiltaan tämä pitkän linjan muusikko on kiintoisasti suutari, vaikkei siinä lestissä olekaan pysynyt. Samin sooloura alkoi vuonna 1997 julkaistusta Do re mi -albumista. Tänä vuonna Vapaa-levyn julkaisun myötä Samin uudet laulut Se ei riitä ja Muuttuuko maailma ovat saaneet runsaasti radiosoittoaikaa, ja mies myös keikkailee ahkerasti: musiikin ilo on jälleen löytynyt.
Lue lisää
Artikkeli

Rytmimusiikin tradition vaalija taistelee oikeuksistaan

Kapellimestari Riku Niemi on mieluummin ”hankala tyyppi”, kuin nielee irvistämättä tavan, jolla säveltaiteen julkinen tuki jaetaan. Hän on aiheuttanut kulttuuripolitiikan päättäjille ja virkamiehille päänsärkyä vaatiessaan huutomerkein tukisysteemin järkeistämistä. Riku Niemi Orchestran kaltaiselle konseptille ei hänen mukaansa löydy sopivaa julkista tukimuotoa.
Lue lisää