Musiikintekijät -logo

Residenssit

Villa Vikan

Villa Vikan sijaitsee sijaitsee Raaseporissa Persbölen kylässä Långträsket-järven rannalla, mistä on noin 10 kilometriä Fiskarsiin ja Karjaan keskustaan. Vuokrattavat tilat ovat järven ympäröimällä niemellä  sijaitseva komea päärakennus ja kaksi rannan tuntumassa sijaitsevaa hirsihuvilaa. Kumpaakin huvilaa voi vuokrata erikseen toisistaan riippumatta, mutta isompi joukko voi vuokrata myös useamman kuin yhden rakennuksen kerrallaan tarpeen mukaan. Päärakennuksen majoituskapasiteetti on 8 henkeä, ja kumpaankin hirsihuvilaan voi majoittua 4 henkeä. Kaikki rakennukset ovat saunallisia. Hirsihuvila 2:een on mahdollista ottaa lemmikkieläin mukaan.

Haku tapahtuu kahdesti vuodessa, noin maaliskuussa ja lokakuussa. Suosituimmat viikot arvotaan. Hakijan tulee olla Suomen Musiikintekijöiden (tai Muusikkojen liiton, Suomen Säveltäjien tai Teoston) jäsen.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Muita residenssejä

Residenssi ja äänitysstudio muusikoille Hailuodossa

Kulttuuritalo Päiväkodin residenssi kutsuu musiikintekijöitä ja muusikoita työskentelemään saaren rauhaan. Residenssi on uniikki yhdistelmä avoimia työ- ja residenssitiloja. Idyllinen Hailuoto on Perämeren suurin saari, joka kuuluu kokonaisuudessaan Suomen kansallismaisemaan.

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Aurinkolaakson residenssi Andalusiassa

Aurinkolaakson residenssi Andalusiassa, Malagan kupeessa vuokraa erilaisia työtiloja ja huoneita ympäri vuoden. 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Circolo Scandinavo – taiteilijaresidenssi Roomassa

Taiteilijaresidenssiin haetaan vuosittain helmi-huhtikuussa. Vierailut ovat vähintään kuukauden mittaisia. Residenssin kautta on mahdollista verkostoitua paikallisiin sekä muihin talossa vieraileviin pohjoismaisiin taiteilijoihin. Vanhassa rakennuksessa on 7 erillistä huonetta taiteilijavieraille sekä erilaisia työskentelytiloja.

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Saaren kartano

Saaren kartano on Koneen Säätiön ylläpitämä kansainvälinen taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä. Sen tehtävänä on tarjota eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. Residenssien vuosittainen hakuaika alkaa 1.3. ja päättyy 29.3. klo 16.00 Suomen aikaa.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Villa Ilokivi

Villa Ilokivi on Kolkontaipaleen vanha kyläkoulu. Musiikin parissa pitkään työskennelleet koulun nykyiset omistajat Inari ja Johann Tilli toivottavat koululle tervetulleiksi erityisesti maaseudun rauhaa arvostavat muusikot. Muutkin vieraat ovat lämpimästi tervetulleita asumaan vuokralle tarjottavassa entisessä opettajan huoneistossa. Vanhan kyläkoulun luokkatiloja voi käyttää esimerkiksi konserttitoimintaan.

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Särön residenssi Frankfurtissa

Särön (Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry) Oder-residenssi on vuokrattavissa myös Suomen Musiikintekijöiden jäsenille.

Särön Oder-residenssi ja Frankfurt ympäristöineen tarjoavat työrauhaa ja inspiraatiota kirjoittamiseen ja muuhun taiteelliseen tai tieteelliseen työskentelyyn. HUOM! Residenssissä ei ole musiikintekemiseen valmiuksia, esim. ei instrumentteja, mutta Särön toimistolta voi tiedustella vuokrausmahdollisuuksia lähellä olevista musiikintekemiseen soveltuvista työtiloista.

Residenssiin haetaan tällä lomakkeella.
Kysymykseen ”minkä organisaation jäsen olet” vastataan Suomen Musiikintekijät.
Huomioitavaa:
– Residenssiasunto sijaitsee neljännessä kerroksessa, eikä hissiä ole, ei siis sovi liikuntarajoitteisille.
– Frankfurt an der Oderiin on tunnin junamatka Berliinistä, junia kulkee tiheään ja melkein vuorokauden ympäri.
– Residenssin lähellä on vuokrattavissa harjoitustilaa edullisesti (noin 100 euroa / 2 viikkoa).
– Vuokrausaika pääsääntöisesti kaksi viikkoa.

Lisätiedot