Vuoden Musiikintekijä -Emma-ehdokkaat julkistettu

UUTINEN

Vuoden Musiikintekijä -Emma-ehdokkaat julkistettu

Vuoden Musiikintekijä -Emma-palkinto jaetaan nyt toisen kerran. Emma-gaala järjestetään 17.2.2024.

Vuoden Musiikintekijä -Emma-ehdokkaat 2023

Axel Ehnström

Axel Ehnström on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä musiikintekijöitä. Suomessa Ehnströmin kirjoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa
Abreu, Mikael Gabriel, Pyhimys, JVG sekä Isac Elliot. Ehnström on lisäksi mukana Pilven Piirtäjät ja Folkhem -yhtyeissä.

Axel Ehnströmin onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut (esittäjät suluissa): No business on the dancefloor (Keira), Muukalainen (Frans Harju).

Jaakko Kiuru

Jaakko Kiuru on musiikintekijä ja muusikko, joka on lyhyessä ajassa lunastanut paikkansa usean suomalaisen artistin tekijätiimissä. Kiurun kirjoittamia biisejä
ovat esittäneet muun muassa Tuuli, BESS, Kiki, Etta sekä Lukas Leon. Musiikintekijyyden ohella Kiuru toimii aktiivisesti muusikkona.

Jaakko Kiurun onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut (esittäjät suluissa):
OnlyFans (TUULI, ibe), Jumalan selän takana (Pyhimys, Etta).

Kaisa Korhonen

Kaisa Korhosen nimi löytyy usean viime vuosina julkaistun hitin tekijätiedoista. Korhosen kirjoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa Erika Vikman, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa, Elastinen sekä Titta. Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi Korhosen syyskuussa 2020 Vuoden läpimurto -palkinnolla.

Kaisa Korhosen onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut (esittäjät suluissa):
Auto jää (Antti Tuisku, Käärijä), Susta tulee tähti (Sara Siipola).

Vilma Lähteenmäki

Vilma Lähteenmäki on ehtinyt vakuuttaa sekä artistina että musiikintekijänä. Lähteenmäen kirjoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa Viivi, Kaija Koo, Nelli Matula, ABREU sekä Tuure Boelius. Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi Lähteenmäen Vuoden 2020 kevyen musiikin tekijänä.

Vilma Lähteenmäen onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut (esittäjät suluissa): Mitä näil korteil saa (VIIVI), Missio (BESS).

Sana Mustonen

Sana Mustonen on pitkän uransa aikana tehnyt sanoituksia lukuisille suomalaisille artisteille ja yhtyeille. Mustosen sanoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa
Pate Mustajärvi, Robin, Suvi Teräsniska, Ressu Redford sekä Vicky Rosti. Mustosen sanoittamat biisit ovat myös menestyneet valtakunnallisissa sävellys- ja sanoituskilpailuissa.

Sana Mustosen onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut (esittäjät suluissa):
Kun me hajotaan (Katri Ylander), Rakkauden laulupuu (JP Leppäluoto).

Kyösti Salokorpi

Kyösti Salokorpi on monipuolinen musiikintekijä, muusikko ja kirjailija. Salokorven kirjoittamia biisejä ovat esittäneet muun muassa Kaija Koo, Elastinen, Ege Zulu, Raappana sekä Ilta. Hänen tekemiään biisejä on julkaistu runsaasti myös ulkomailla. Salokorpi on lisäksi mukana Folkhem -yhtyeessä.

Kyösti Salokorven onnistumisia ovat tarkasteluajanjaksolla olleet muun muassa seuraavat julkaisut (esittäjät suluissa):
Onnea matkaan (Kaija Koo), Kolmistaan (Robin Packalen, Ege Zulu).

Raati

Vuoden Musiikintekijä -kategorian ehdokkaat on valinnut Suomen Musiikintekijöiden erikoisraati: Aku Toivonen (pj), musiikintekijät Virpi Eroma ja Riku Mattila sekä musiikkikustantaja Marja Kortelainen. Voittajan valitsee Emma Gaalan pääraati.

Kuvat: Axel Ehnström: Henkka Niemistö, Jaakko Kiuru: Santtu Salminen, Kaisa Korhonen: Paavo Korhonen, Vilma Lähteenmäki: Vilma Töyräs, Sana Mustonen: Sana Mustonen, Kyösti Salokorpi: Kyösti Salokorpi