Musiikkialan vetoomus Ylelle ja kaupallisille radiokanaville

Musiikkialan vetoomus Ylelle ja kaupallisille radiokanaville

Allekirjoita vetoomus Ylelle ja kaupallisille radiokanaville kotimaisen musiikin esittämisen painottamisesta toistaiseksi. Voit allekirjoittaa vetoomuksen sivun alalaidasta.

Me esittävät taiteilijat, musiikintekijät, säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja musiikkialan yhtiöt vetoamme teihin, Ylen ja kaupallisten radiokanavien ohjelmasisällöistä päättäviin:

Painottakaa kotimaisen musiikin esittämistä toistaiseksi.

Koronaviruksen aiheuttaman inhimillisen kriisin myötä musiikkialalta on vedetty matto alta – elävään musiikkiin perustuva ansainta on peruutettu. Tulot katosivat, mutta elinkustannusmenot jatkavat juoksuaan.

Radiosoitoista kertyvillä tekijänoikeuskorvauksilla on suuri merkitys musiikkialalle. Näissä poikkeusoloissa on perusteltua suunnata tekijänoikeuskorvauksia mahdollisimman paljon kotimaahan. Se olisi teiltä ansiokas ja ymmärrystä osoittava kädenojennus sekä tulevaisuuteen katsova päätös.

Kotimainen musiikki on rikasta, monipuolista ja monimuotoista. Ymmärrämme, että soittolistojen päivittäminen kotimaisen musiikin määrän lisäämiseksi vaatii teiltä ylimääräistä työtä – arvostamme työpanostanne.

Selvennykseksi: kotimaisella musiikilla tarkoitamme kotimaisten esittäjien esittämää kotimaisten tekijöiden säveltämää ja sanoittamaa musiikkia. Esityskieli ei ole ratkaisevaa. Vanhemman, alkuperältään ulkomaisen musiikin suhteen pyydämme, että käyttäisitte kotimaisten esittäjien tallenteita.

Päätöksellänne on suuri merkitys kotimaiselle musiikkialalle.

18.3.2020

Allekirjoita vetoomus alla

Voit myös allekirjoittaa vetoomuksen Adressit.com-sivustolla.