Jonas Olsson sai Vuoden Musiikintekijä -Emman

Jonas Olsson sai Vuoden Musiikintekijä -Emman

Historian ensimmäinen Vuoden Musiikintekijä -Emma meni Jonas Olssonille. Hän on säveltäjä ja tuottaja, jolla on monipuolinen kokemus erilaisten artistien ja genrejen kanssa työskentelystä. Olsson aloitti työt musiikin parissa vuonna 2005. Hänen kädenjälkeään on kuultu lukuisten suomalaisen menestysartistien äänitteillä (mm. Pyhimys, Amorphis, Arttu Wiskari ja Jannika B).

Olssonin menestyksiin vuonna 2022 lukeutuu mm. KUUMAA-yhtyeen tuotanto ja yhteissäveltäminen sekä BESSin jättihitti ”Ram pam pam” (co-write: Tomi Saario, Essi Launimo). Ram pam pam vei Emman kategoriassa Vuoden Biisi 2022.

Patsaiden saajat valitsi Emmojen Päätuomaristo. Suomen Musiikintekijöiden erikoisraati asetti ehdolle 5 musiikintekijää ja luonnehti Olssonia näin: ”Jonas Olsson on kokenut ja laaja-alainen musiikintekijä, joka työskentelee luontevasti monenlaisissa eri genreissä. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden artistien kanssa ja on ollut viime vuosina tuottajana toimimisen lisäksi biisintekijänä erityisen tuottelias.”

Olsson voitti myös Vuoden Tuottaja -Emman 2022.

Vuoden Musiikintekijä Emma-ehdokkaat 2022 olivat: ANI, Joonas Keronen, Kaisa Korhonen, Jonas Olsson ja Tiina Vainikainen.

Vuoden Musiikintekijä -Emma jaettiin ensimmäistä kertaa palkinnon 40-vuotisen historian aikana.