Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala -ohjeistus on julkaistu

Esiinnyn edukseni UUTINEN

Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala -ohjeistus on julkaistu

Musiikkiala on laatinut Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala -ohjeistuksen häirinnän, syrjinnän ja epäasiallisen kohtelun kitkemiseksi alalta. Ohjeistuksen ovat yhdessä laatineet Muusikkojen liitto, Suomen Musiikintekijät, Music Finland, SOA - Suomen ohjelmatoimistot ja agentit, Suomen Sinfoniaorkesterit, LiveFIN, Teosto, Gramex, Musiikkikustantajat, Musiikkituottajat - IFPI Finland, Suomen Säveltäjät, Suomen kansallisooppera ja -baletti.

Esiinnyn edukseni – kaikille turvallinen musiikkiala -ohjeistuksen tavoitteena on selkiyttää sitä, miten häirintään ja epäasialliseen kohteluun puututaan paikallisesti.

 Ohjeistus on löydettävissä osoitteessa esiinnynedukseni.fi >

Sivulle on koottu ohjeita, hyviä toimintamalleja ja hyödyllisiä linkkejä sekä ideoita siihen, miten toimia, jos näkee tai kokee häirintää, syrjintää tai epäasiallista kohtelua. Ohjeiden avulla voi myös peilata omaa toimintaa – ohjeistus tarjoaa tukea asioiden ratkaisuun ja uudelleen oppimiseen.

 Ohjeistus on luettavissa sekä suomeksi että englanniksi.

 Ota ohjeistus käyttöön – esiinny eduksesi!

 Ohjeistuksen teemoista järjestetään tiistaina 16. elokuuta 2022 kaikille avoin keskustelutilaisuus. Tilaisuuden tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin.

 Ohjeistuksen laatimisessa on myös ollut mukana Ekvalita sekä THL. Ohjeistusta koordinoi Muusikkojen liitto ja sen graafisen ilmeen on suunnitellut ja toteuttanut Tero Ahonen.