Mentorointistipendi

Suomen Musiikintekijöiden tarjoama ainutlaatuinen jäsenpalvelu, jossa pääset arvostetun musiikintekijän mentoroitavaksi noin vuodeksi.

  • Haku päättyy 7.11.2021.
  • Henkilökohtainen mentorointisuhde n. vuoden ajan.
  • Mentori valitsee mentoroitavan hänelle suoraan osoitettujen hakemusten joukosta. Kannattaa siis kohdentaa huolella hakemus juuri haluamalleen mentorille.
  • Voit hakea vain yhdelle mentorille/hakukierros.
  • Sisältää n. 6 tapaamiskertaa.
  • Kaikki Suomen Musiikintekijöiden jäsenet voivat hakea mukaan.
  • Maksuton palvelu.
  • Mentorointistipendin saajat julkistetaan joulukuussa. Valituille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.
  • Mikäli olet aikaisemmin saanut Mentorointistipendin, voit hakea uudelleen kahden vuoden kuluttua. Eli esim. 2019 stipendin saanut voi hakea Mentorointistipendiä seuraavan kerran vuonna 2022.
  • Palvelun kulujen kattamiseen käytetään varoja, jotka ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten kopiointikorvauksista.

Huomioithan hakukarenssin:

Mentorointistipendiin sovelletaan karenssia. Karenssi alkaa mentorointivuoden jälkeen. Esimerkiksi 2021 mentorointistipendiaatti (hakenut vuonna 2020) voi hakea Mentorointistipendiä seuraavan kerran vuonna 2024, ja siten saada stipendin vuodelle 2025.

Väliin jää siten kaksi täyttä karenssivuotta, joiden jälkeen voi hakea uudelleen. Mentorointistipendivuotta ei lasketa karenssivuodeksi.

Lähetä hakemuksesi tästä linkistä viimeistään 7.11.2021

 

Mentorit 2022

 

Samu Haber

”Unelmoi kuin lapsi, seuraa sydäntäsi, ole rehellinen, tee paljon töitä ja muista pitää hauskaa”, sanoo Samu Haber. Häneen yhtyeensä Sunrise Avenue on  jättimenestynyt Euroopassa omilla ehdoillaan ja ajatuksella, että musiikki on tärkeintä.

Samu toiminut pitkään myös artistimanagerina. Mentoroitavakseen hän etsii singer-songwriteria, joka haluaa toteuttaa unelmiaan kansainvälisillä markkinoilla.

Katso video!

Lue lisää

 

Eija Hinkkala

 

Sanoittaja, kirjailija, valmentaja ja intohimoyrittäjä Eija Hinkkala on tehnyt useita rohkeita hyppyjä tuntemattomaan. Hän haluaa rohkaista muitakin elämään oman näköistään elämää, joka tuntuu merkitykselliseltä.

Eijan motto valmentajana on: ”Sinussa on kaikki mitä tarvitset ollaksesi se, mikä sinun on tarkoitus olla ja tehdäksesi sitä, mitä sinun on tarkoitus tehdä.”

 

Katso video!

Lue lisää

Maija Kauhanen

Maija Kauhanen on useissa genreissä sukkuloiva laulaja, kanteleensoittaja, multi-instrumentalisti ja musiikintekijä. Maija tekee kansainvälistä uraa omilla projekteillaan sekä artistiyhteistöitä eri puolille maailmaa.

Maijalla on aina ollut vahva käytännönläheinen tee se itse -meininki. Hän lähteekin sparraamaan mentorioppilastaan reippaalla asenteella.
”Älä jahkaile vaan ryhdy rohkeasti toimeen! Tekemällä oppii, unelmia kohti siis!”

Katso video!

Lue lisää

 

Janne Rintala

 

Janne Rintala on yksi aikamme menestyneimpiä hittinikkareita ja Teoston Vuoden musiikintekijä -palkittu vuosimallia 2021. Hän säveltää ja sanoittaa Arttu Wiskarille, Erika Vikmanille ja lukuisille muille artisteille.

Päätoimiselta biisintekijältä vaaditaan Rintalan mielestä nälkää ja näyttämisen halua. Täytyy olla myös uutta sanottavaa ja tunne siitä, että kaikkea ei ole vielä tehty.

Katso video!

Lue lisää 

 

Olavi Uusivirta

Laulaja-lauluntekijä, näyttelijä Olavi Uusivirta on kirjoittanut 8 sooloalbumia. Niistä ensimmäinen, Nuoruustango, julkaistiin Olavin ollessa 20-vuotias. Hän on antaumuksellinen lavaesiintyjä, jota sisäinen pakko ajaa biisintekoon.

Katso video!

Lue lisää 

 


Mentorit 2021

 

Paleface

Paleface alias Karri Miettinen on uraauurtava rap-artisti ja kirjailija. Hänet tunnetaan monipuolisena sanoittajana ja hänet on palkittu useilla Emma-patsailla ja Suomen Kulttuurirahaston suurella kulttuuripalkinnolla ”sosiaalisesta tarkkanäköisyydestä”.

Hän on toiminut päätoimisena artistina 1990-luvun lopulta saakka ja hän on nähnyt musabisneksen muutoksen. Palefacen englanninkielisen debyyttialbumin julkaisusta tulee pian kuluneeksi 20 vuotta. Oman artistiuransa lisäksi hän on toiminut muun muassa Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana-yhtyeessä.

Palefacen pääfokus on lyriikoissa. Tietotaito ei rajoitu pelkästää rap-musiikkiin, vaan hän on kirjoittanut myös lauluntekstejä, musikaalia ja oopperalibreton. Palefacella on paljon annettavaa myös pitkän artistiuran rakentamisen, mediaosaamisen ja musabisneksen koukeroiden tuntijana. Hän on armoitettu musadiggari ja levykeräilijä, joka tuntee myös perinnemusiikkia.

Eeva Kontu

Eeva Kontu on opiskellut musiikkiteatteria mm. Lontoossa (Royal Academy of Music) ja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Vuonna 2005 teatterikapellimestarina aloittanut Kontu on työskennellyt yli 40 musiikkiteatteriteoksessa. Hänen viimeisimpiä töitään kapellimestarina ovat Päiväni Murmelina (HKT 2020), Kinky Boots (TTT 2020 ja HKT 2018), Maailma on tehty meitä varten (Suomen Komediateatteri 2020) ja Myrskyluodon Maija (HKT 2017).

Kontun sävellyksiä ovat mm. Hamlet – rock-musikaali (TTT 2020), Kepeä elämäni (2019), Tytöt 1918 (TTT 2018) sekä musiikkinäytelmä Viita 1949 (TTT 2016). Hänen töihinsä lukeutuu lisäksi elokuva-, kuunnelma- ja dokumenttimusiikkia sekä runsaasti sovituksia ja musiikkidramaturgioita. Kontulle on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjä -palkinto ensimmäisenä musiikkiteatterin alalla. Teatteritöiden lisäksi Kontu on työskennellyt YLE:n tv-ohjelmassa Tartu mikkiin vuosina 2012-2014, ja hän toimii myös freelancemuusikkona eri yhtyeissä ja orkestereissa.

Verneri Pohjola

Trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio. Taiteilijasukuun syntynyt Pohjola aloitti trumpetin soiton 15-vuotiaana. Innostus musiikkia kohtaa nousi toisaalta rockin ja jazzin myötä, mutta myös elokuvamusiikilla oli vahva rooli nimenomaan trumpettiin tarttumisessa. Hän opiskeli Pop & Jazz Konservatoriossa, Örebron musiikkikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2012. Vuosituhannen alussa hän tuli tunnetuksi yhtyeistä Ilmiliekki Quartet, Quintessence ja Q-Continuum. Emma-palkittu oma debyyttilevy Aurora (Texicalli Records 2009/ACT 2011) räjäytti eurooppalaisen ja amerikkalaisen jazzkentän keräten ylistäviä arvioita molemmilta mantereilta. Pohjola on lunastanut paikkansa yhtenä Euroopan arvostetuimmista jazzmuusikoista. Viime vuosien tunnustuksiin kuuluvat mm. Emma-palkinto Bullhorn-levystä vuoden parhaana jazzalbumina vuodelta 2015 sekä Suomen korkein jazzmuusikolle myönnettävä tunnustus, Yrjö-palkinto vuonna 2017. Hän tekee nykyään vahvaa uraa ulkomailla esiintymällä ja levyttämällä säännöllisesti eri kansainvälisten kokoonpanojen kanssa.

Mentorina Verneriltä saa apuja etenkin taiteen tekemisen monissa solmukohdissa, kuten hahmottamaan sen, mikä on olennaista milloinkin ja miten keskittymistä voi kohdentaa juuri niihin asioihin, joista on sillä hetkellä apua.

Samuli Putro

Samuli Putro on lauluntekijä jonka tietämys on rajallista mutta omakohtaista.

Paula Vesala

Paula Vesala laulaja, musiikintekijä, muusikko ja näyttelijä. Vesala oli PMMP-yhtyeen toinen laulusolisti ja sanoittaja. Nykyisin hän tekee soolouraa taiteilijanimellä Vesala.

Vesala on säveltänyt ja sanoittanut lauluja PMMP:n lisäksi myös muille yhtyeille ja artisteille, kuten Johanna Kurkelalle, Jenni Vartiaiselle, Vesa-Matti Loirille, Martti Saariselle, Katri Ylanderille, Tiktakille, Petralle, Antti Tuiskulle, Anna Abreulle, Uudelle Fantasialle, Freemanille, Katri Helenalle, Jipulle, Samuli Edelmannille, Stigille, Jesse Kaikurannalle ja Asalle. Vesala on lisäksi säveltänyt musiikkia muun muassa Teatteri Vantaaseen, Kuopion ylioppilasteatteriin, Vaasan kaupunginteatteriin, Porin kaupunginteatteriin ja Suomen Kansallisteatteriin.

Vesala sai heinäkuussa 2016 Juha Vainio -sanoituspalkinnon. Kesäkuussa 2019 Vesala palkittiin ensimmäisenä naisena Reino Helismaa -sanoittajapalkinnolla.

Vesalalla on monipuolista kokemusta niin artistina kuin musiikintekijänä. Mentorina hänen osaamisalueensa on laaja ja kattaa niin esiintymisen sen eri muodoissa kuin musiikintekemisen genrerajoista riippumatta.