Mentorointistipendi

Suomen Musiikintekijöiden tarjoama ainutlaatuinen jäsenpalvelu, jossa saat henkilökohtaisen mentorointisuhteen noin vuodeksi.

 • Haku alkaa 14.8. ja päättyy 12.11.2023.
 • Mentori valitsee mentoroitavan hänelle suoraan osoitettujen hakemusten joukosta.
 • Kohdenna hakemus haluamallesi mentorille.
 • Voit hakea vain yhdelle mentorille/hakukierros.
 • Mentorointisuhde sisältää vähintään 6 tapaamiskertaa.
 • Kaikki Suomen Musiikintekijöiden jäsenet voivat hakea mukaan.
 • Maksuton palvelu.
 • Musiikintekijät kattavat yhdet matkakulut per tapaaminen. Matkakuluja katetaan maksimissaan kuudelta tapaamiskerralta. Matkakuluista lisää TÄÄLLÄ.
 • Mentorointistipendin saajat julkistetaan joulukuussa. Valituille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.
 • Palvelun kulujen kattamiseen käytetään varoja, jotka ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten kopiointikorvauksista.

Huomioithan hakukarenssin!

 • Mentorointistipendin hakuun sovelletaan 2 vuoden karenssia.
 • Karenssi alkaa mentorointivuoden jälkeen.
 • Karenssissa tällä hakukierroksella ovat ne, joilla on ollut mentorointistipendi vuonna 2021, 2022 tai 2023.

Haku on päättynyt.

Mentorit 2024

 

Setumo Bodibe

Setumon motto: ”Rakasta rehellisyydestä käsin ja vihaa rakkaudella.”

Setumo on toiminut ammatikseen artisti- sekä urheilumentorina viimeiset 10 vuotta ja on kirjoittanut runoutta 15 vuoden ajan. Musiikin puolella Setumo on toiminut pitkään Artisti Hassan Maikalin mentorina ja toimii nykyään Hassanin A&R:nä Sony Music Entertainmentilla.

Oman tien löytäminen, merkityksen sekä sanoman kirkastaminen ja tiimin rakennus ovat Setumon mentoroinnin kivijalkoja. Jos tahdot saada selvyyttä sekä varmuutta tekijyyteesi ja kaipaat hetkiä sekä tiloja, joissa voit olla oma haavoittuvainen itsesi, on Setumon mentorointi tarkoitettu juuri sinulle.

 

Iiro Rantala

Iiron motto: ”Vedä ja anna toisten nuolla.”

Säveltäjä ja pianisti Iiro Rantalan kansainvälinen ura alkoi vuonna 1988 kun Trio Töykeät voitti Jazz Hoilaart -kilpailun Belgiassa. Trio Töykeät soitti keikkoja 50 maassa.Viimeisimmän 15 vuoden ajan Iiro on levyttänyt saksalaiselle ACT Music -merkille ja hänen työkenttänsä onkin Saksa-Itävalta-Sveitsi, missä hän soittaa n. 50 konserttia per vuosi.

Mentorina Iirosta on apua seuraavissa asioissa:
– kuinka erottua joukosta
– miten rakentaa mielenkiintoinen setti?
– mistä elementeistä syntyy persoonallinen biisi?
– kansainvälisten verkostojen luominen
– miten promota itseään? (Kaikki ovat alussa joutuneet promoamaan itseään, myös J.S. Bach ja Beatles).

 

Lotta Savolainen

Lotan motto: ”Jotta kotimainen musiikkikulttuurimme voi kukoistaa, tarvitsee se rohkeita ja avarakatseisia suunnannäyttäjiä, niin tekijöiden kuin toimijoiden joukkoihin.”

Uusi ääni -klubin ja -radio-ohjelman perustaja, musiikkitoimittaja ja artistivalmentaja Lotta ”Lodetsu” Savolainen on kokenut musiikkialan moniosaaja. Hän on luonut parinkymmenen vuoden ajan uusia tiloja ja tekemisen kulttuuria erityisesti omakustanneartistien arvon tunnistamiseksi. Itselleen hän on rakentanut moninaisia rooleja kotimaisen musiikin saralla niin musiikintekijänä, tiedottajana, agenttina kuin toimittajanakin (mm. Radio Helsinki, Soundi). Kotimaisen musiikkialan diversiteetin vahvistaminen on arvo, joka ohjaa Savolaisen työtä.

Mentorivuonna hän toivoo hakemuksia erityisesti tekijöiltä, jotka haluavat tarkastella omaa tekemistään eri näkökulmista ja toivovat keskustelevaa ja näkemyksellistä kumppania oman työnsä tueksi.