Luova Vikan

Luova Vikan – virkisty Villa Vikanissa

Hae nyt mukaan Luovaan Vikaniin! Luova Vikan kannustaa virkistymään, inspiroitumaan tai ihan vain rentoutumaan Villa Vikanin kulttuurihistoriallisessa ympäristössä Raaseporissa. Osallistuminen on maksutonta.

Mikä on Luova Vikan?

Luova Vikan tarjoaa noin neljä päivää kestävän vetäytymisen arjen kiireistä rentoutumaan ja oppimaan uutta itseään kiinnostavan musiikintekijän luovasta työskentelystä sekä musiikkigenrestä yleisesti. Paikan päälle saapuu vieraaksi musiikintekijä kertomaan työskentelystään. Hänen kanssaan voi keskustella myös myöhemmin kahden kesken ja saada arvokkaita näkemyksiä ja vinkkejä. Lisäksi Luovassa Vikanissa vierailee TRE-tension release -asiantuntija pitämässä TRE-session (osallistuminen vapaaehtoista).

Kyseessä ei ole biisileiri, vaikka musiikkia saa toki tehdä ja Villa Vikanin musiikkilaitteistoja hyödyntää. Tavoitteena on välitön ilmapiiri, jossa voi tehdä juuri sitä mitä sillä hetkellä elämäänsä kaipaa – vaikka vain nukkua ja rentoutua, tai vaikka innostua tekemään musiikkia uusien kollegojen kanssa, soveltaen uusia luovia ajatuksia.

Kaikki Suomen Musiikintekijöiden jäsenet ikään, genreen tai sukupuoleen katsomatta ovat lämpimästi tervetulleita hakemaan mukaan! Voit lähettää vain yhden hakemuksen. Jos lähetät useamman, huomioidaan ensimmäinen lähettämäsi hakemus. Valitse siis kumpaan ajankohtaan haluat osallistua.

Luova Vikan järjestetään toukokuussa 2022. Haku on päättynyt.

Karenssiaika

Luovaan Vikaniin ei ole karenssia. Kaikki jäsenet voivat hakea mukaan.

Osallistujavalinta tehdään arpomalla

Luovaan Vikaniin valitaan osallistujat arpomalla. Lähetä hakemuksesi viimeistään 12.4.2022. Musiikintekijöiden toimiston henkilökunta suorittaa arvonnan. Arvonta suoritetaan hakuajan päätyttyä. Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Mukaan valitaan yhteensä 14 osallistujaa (7 hlöä per ryhmä). Onnea arvontaan!

Kevään 2022 Luovan Vikanin puhujavieraat

  • Jesse Markin / rap, englanniksi kirjoittaminen
  • Maija Ruuskanen / teatterimusiikki

Kenelle?

Kaikille Suomen Musiikintekijöiden jäsenille. Kaikki Suomen Musiikintekijöiden jäsenet ikään, genreen tai sukupuoleen katsomatta ovat lämpimästi tervetulleita hakemaan mukaan! Mikäli et ole vielä jäsen, tutustu jäsenyyteen täällä.

Milloin?

Luova Vikan järjestetään kahtena eri ajanjaksona. Voit valita vain toisen, johon osallistut. Vikanissa ei siis vietetä koko viikkoa, vain ainoastaan alla ilmoitetun ajanjakson verran.

  • 1. ryhmä ma 2.5. – to 5.5.2022 rap, englanniksi kirjoittaminen, puhujavieraana Jesse Markin
  • 2. ryhmä to 5.5. – su 8.5.2022 teatterimusiikki, puhujavieraana Maija ruuskanen

Missä?

Luova Vikan järjestetään Villa Vikanissa, Raaseporissa. Osallistujat majoittuvat joko päärakennuksessa tai jommassa kummassa kahdesta rantamökistä. Jokaiselle osallistujalle on oma huone. Tarkemmat ohjeet kerrotaan osallistujille.

Mitä maksaa?

Osallistuminen ja majoitus on maksutonta. Osallistujien on kuitenkin tuotava mukanaan ruoka/juomatarvikkeet ja muut välttämättömyydet itselleen osallistumisen ajaksi. Makuuhuoneissa on vuodevaatteet ja pyyhkeet. Matkakulut paikan päälle korvataan Suomen Musiikintekijöiden matkakorvaussääntöjen mukaisesti.

Saapuminen?

Matkakulut paikan päälle korvataan Suomen Musiikintekijöiden matkakorvaussääntöjen mukaisesti. Saapuminen, mahdolliset kauppakäynnit ja lähteminen tapahtuvat itsenäisesti.

Koronatilanteen huomioiminen

Seuraamme tiiviisti koronatilannetta, ja tarvittaessa koko Luova Vikan perutaan. Sairaana ei saa tulla paikalle.

Puhujavieraat

Kuva: Tero Ahonen

Jesse Markin / rap, englanniksi kirjoittaminen 

The Megaphone State -yhtyeestä soolouralle ampaisseen viljakkalalaisen Markinin ura lähti kovaan nousukiitoon 2019 julkaistun FOLK-albumin myötä. Markin keräsi hyllyynsä niin kaksi Emma-pystiä, Teosto-palkinnon kuin myös Vuoden merkittävin artisti -palkinnon (Femma-Femma) Femma Gaalassa sekä Vuoden albumi -palkinnon Indie Awardseissa. Myös kansainvälinen media on noteerannut liberialaissyntyisen suomalaisen menestyksen. Markinista ovat kirjoittaneet mm. American Songwriter, Fault Magazine, Afropunk, Complex, Clash Magazine sekä GQ Japan.

Kuva: maijaruuskanen.com

Maija Ruuskanen / teatterimusiikki

MuM Maija Ruuskanen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut monipuolinen ja yhteistyötaitoinen musiikin ammattilainen. Hän on säveltänyt musiikkia lukuisiin näyttämöteoksiin (Suomen Kansallisteatteri, Teatteri Metamorfoosi, Musiikkiteatteri Kapsäkki), ohjannut kaksi kuunnelmaa (Radioteatteri), julkaissut ja tuottanut levyjä (mm. Herääminen, Puluboin ja Ponin lauluja, Samassa unessa), pyörittänyt Ruuskanen Railio Klubia ja toiminut useiden eri artistien pianistina.

Palvelun kulujen kattamiseen käytetään varoja, jotka ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten kopiointikorvauksista.