Luova Vikan

Luova Vikan – virkisty Villa Vikanissa

Hae nyt mukaan Suomen Musiikintekijöiden uuteen jäsenpalveluun, Luovaan Vikaniin! Luova Vikan kannustaa virkistymään, inspiroitumaan tai ihan vain rentoutumaan Villa Vikanin kulttuurihistoriallisessa ympäristössä Raaseporissa.

Mikä on Luova Vikan?

Luova Vikan tarjoaa noin neljä päivää kestävän vetäytymisen arjen kiireistä rentoutumaan ja oppimaan uutta itseään kiinnostavan musiikintekijän luovasta työskentelystä sekä musiikkigenrestä yleisesti. Paikan päälle saapuu vieraaksi musiikintekijä kertomaan työskentelystään. Hänen kanssaan voi keskustella kahden kesken ja saada arvokkaita näkemyksiä ja vinkkejä. Lisäksi Luovassa Vikanissa vierailee TRE-tension release -asiantuntija pitämässä TRE-session (osallistuminen vapaaehtoista).

Kyseessä ei ole biisileiri, vaikka musiikkia saa toki tehdä ja Villa Vikanin musiikkilaitteistoja hyödyntää. Tavoitteena on välitön ilmapiiri, jossa voi tehdä juuri sitä mitä sillä hetkellä elämäänsä kaipaa – vaikka vain nukkua ja rentoutua, tai vaikka innostua tekemään musiikkia uusien kollegojen kanssa, soveltaen uusia luovia ajatuksia.

Kaikki Suomen Musiikintekijöiden jäsenet ikään, genreen tai sukupuoleen katsomatta ovat lämpimästi tervetulleita hakemaan mukaan! Voit lähettää vain yhden hakemuksen. Jos lähetät useamman, huomioidaan ensimmäinen lähettämäsi hakemus. Valitse siis kumpaan ajankohtaan haluat osallistua.

Haku on päättynyt. Kiitos hakijoille!

Osallistujavalinta tehdään arpomalla

Luovaan Vikaniin valitaan osallistujat arpomalla. Lähetä hakemuksesi viimeistään 31.8.2021. Arvonta suoritetaan 3.9.2021 klo 10 Suomen Musiikintekijöiden Facebook-ryhmässä. Hakijoille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti. Mukaan valitaan yhteensä 14 osallistujaa (7 hlöä per leiri). Onnea arvontaan!

Syksyn 2021 Luovan Vikanin puhujavieraat

  • Panu Aaltio / elokuvamusiikki, AV-musiikki
  • Tiina Vainikainen / pop-musiikki

Kenelle?

Kaikille Suomen Musiikintekijöiden jäsenille. Kaikki Suomen Musiikintekijöiden jäsenet ikään, genreen tai sukupuoleen katsomatta ovat lämpimästi tervetulleita hakemaan mukaan! Mikäli et ole vielä jäsen, tutustu jäsenyyteen täällä.

Milloin?

Luova Vikan järjestetään kahtena eri ajanjaksona. Voit valita vain toisen, johon osallistut. Leirillä ei siis vietetä koko viikkoa, vain ainoastaan alla ilmoitetun ajanjakson verran.

  • ma 4.10. – to 7.10.2021 Elokuva/AV-musiikki, puhujavieraana Panu Aaltio
  • to 7.10. – su 10.10.2021 Pop-musiikki, puhujavieraana Tiina Vainikainen

Missä?

Luova Vikan järjestetään Villa Vikanissa, Raaseporissa. Osallistujat majoittuvat joko päärakennuksessa tai jommassa kumassa kahdesta rantamökistä. Jokaiselle osallistujalle on oma huone. Tarkemmat ohjeet kerrotaan osallistujille.

Mitä maksaa?

Osallistuminen ja majoitus on maksutonta. Osallistujien on kuitenkin tuotava mukanaan ruoka/juomatarvikkeet ja muut välttämättömyydet itselleen leirin ajaksi. Makuuhuoneissa on vuodevaatteet ja pyyhkeet. Matkakulut paikan päälle korvataan Suomen Musiikintekijöiden matkakorvaussääntöjen mukaisesti.

Saapuminen?

Matkakulut paikan päälle korvataan Suomen Musiikintekijöiden matkakorvaussääntöjen mukaisesti. Saapuminen, mahdolliset kauppakäynnit ja lähteminen tapahtuvat itsenäisesti.

Koronatilanteen huomioiminen

Seuraamme tiiviisti koronatilannetta, ja tarvittaessa koko Luova Vikan perutaan. Paikan päälle ei saa tulla oireisena, altistuneena tai mikäli on karanteenissa.

Puhujavieraat

Kuva: Saara Autere

Tiina Vainikainen / Pop-musiikki

Suomessa Tiina Vainikainen on säveltänyt ja sanoittanut kappaleita muun muassa Evelinalle, Nikke Ankaralle, Laura Närhelle, Samuli Edelmannille, Kaija Koolle ja Juha Tapiolle. Laulunkirjoittamisen lisäksi hän on myös laulanut useilla julkaisuilla sekä kotimaassa että ulkomailla, muun muassa yhdysvaltalaisen DJ:n KSHMR:n kappale Do Bad Well, Arttu Lindemanin Läikkyy sekä Nikke Ankaran Mona Lisa. Vainikainen on ollut ehdolla Suomen Musiikkikustantajien vuoden kevyen musiikin tekijäksi vuosina 2017, 2018, 2019 sekä 2020.

Panu Aaltio / Elokuva/AV-musiikki

Panu Aaltio on tehny töitä mm. Los Angelesissa ja ollut mukana työstämässä musiikkia elokuvaan Spider-Man 3 (2007), televisiosarjaan Lost ja dokumenttielokuvaan Nanking (2007). Hän on tehnyt sävellyksiä elokuviin, dokumentteihin, lyhytelokuviin, televisiosarjoihin ja videopeleihin Suomessa sekä ulkomailla.

Aaltion säveltämä musiikki elokuvaan Tummien perhosten koti (2008) sai Jussi-ehdokkuuden. Aaltio sai parhaan dokumenttielokuvan sävellyksen palkinnon vuonna 2012 valmistuneesta dokumenttielokuvasta Metsän tarina ja vuonna 2016 ensi-iltansa saaneesta dokumenttielokuvasta Järven tarina. Arvostetut palkinnot myönsi The International Film Music Critics Association (IFMCA). Järven tarina -elokuvasta hän sai myös Jussi-palkinnon.

 

Palvelun kulujen kattamiseen käytetään varoja, jotka ovat peräisin Kopiosto ry:n Suomen Musiikintekijät ry:lle vuosittain tilittämistä kevyen musiikin teosten kopiointikorvauksista.