Georg Malmstén -säätiön hallitusvaali 2022

Suomen Musiikintekijät ry:n hallituksen asettamat ehdokkaat Georg Malmstén -säätiön hallitusvaaliin

Hallitukseen valitaan kolme jäsentä. Hallitus valitsee myöhemmin järjestäytymiskokouksessaan keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Vaalivaliokunnan esitys Malmstén-säätiön hallitusvaaliin 2022

 • Jaakko Kiuru
 • Sanna Korkee
 • Laura Sippola

Georg Malmstén -säätiön hallitus 20.4.2022 saakka

 • Puheenjohtaja Jiri Kuronen
 • Varapuheenjohtaja Sanna Korkee – erovuorossa, ehdokkaana
 • Vesa Anttila
 • Pertti Jalonen
 • Samae Koskinen
 • Yatta Malmstén
 • Topi Salmi –  erovuorossa
 • Laura Sippola – erovuorossa, ehdokkaana

Hallitusvaaliehdokkaat 2022


Kuva: Pietari Purovaara

Jaakko Kiuru,
Muusikko ja musiikintekijä
Helsinki

Sävellän ja sanoitan kappaleita eri artisteille. Lisäksi toimin sovittajana ja studiomuusikkona, avustan tuotannoissa sekä sparraan uusia tekijöitä. Olen kustannettuna Kaiulla ja keikkailen freelancer-kosketinsoittajana artistien taustalla ja teatteriproduktioissa.


Kuva: Sanna Korkee

Sanna Korkee
Helsinki
Sanoittaja, säveltäjä, laulaja, päätoimittaja

Olen ollut mukana Georg Malmstén -säätiön hallituksessa  kolme kautta, joista kaksi viimeisintä varapuheenjohtajana. Hallitustyöskentely on minulle kunniatehtävä, jossa mielelläni jatkaisin.

Maassamme on koko joukko upeita musiikintekijöitä, jotka eivät ole tunnettuja, mutta tekevät musiikkia suurella sydämellä, taidolla ja persoonallisella otteella. Mielestäni Malmstén-säätiön tulee tukea myös heitä, ja niin se tekeekin erittäin tasapuolisesti. Siitä tahdon pitää kiinni. Pienikin työskentelyapuraha voi olla tekijälle suuri kannustin. Arvostan huolellisesti laadittuja apurahahakemuksia ja selkeitä työskentelysuunnitelmia.

Olen ammatiltani musiikintekijä ja viestintätyöläinen. Päätoimitan Musiikintekijä-lehteä.

 

Kuva: Marjo Tynkkynen

Laura Sippola
Pianisti ja laulaja-lauluntekijä

Työskentelen musiikin freelancerina ja opetan laulunkirjoitusta Taideyliopiston avoimella kampuksella ja Kriittisessä Korkeakoulussa. Olen julkaissut 7 sooloalbumia ja kirjoittanut musiikkia myös muille artisteille ja lauluyhtyeille. Musiikkiani on julkaistu mm. Suuressa Toivelaulukirjassa ja Virsikirjassa. Koulutukseltani olen musiikin tohtori. Viime vuosina olen julkaissut musiikkia AURAL-taiteilijanimellä.
Työskentely Georg Malmstén Säätiössä on ollut innostavaa ja opettavaista. Säätiö tekee merkittävää työtä tukiessaan toimijoita musiikinalalla, jossa kaupalliset seikat sanelevat paljolti eloonjäämistä.

Muut hallitusvaaliehdokkaat 2022

Mikäli tämän esityksen lisäksi tulee muita jäsenistön ehdotuksia hallitusvaaliehdokkaiksi, lisätään heidän esittelynsä tänne. Hallitusvaaliehdokkaan ehdotus ja tieto hänen suostumuksesta pitää toimittaa toimistoon 23.3.2022 mennessä. Kevätkokouskutsussa lisätietoja.

Petri Kaivanto

Olen ollut musiikintekijöiden yhdistyksen jäsen vuodesta 1988. Tekijänä olen touhunnut ennakkoluulottomasti eri musiikinlajien parissa, entisenä musiikkitoimittajana ja musiikinkuluttajana olen sitäkin kaikkiruokaisempi ja avarakatseisempi.

Malmstén-säätiön stipendejä olen arvostanut erityisesti, koska ne tulevat suoraan kollegoilta kollegoille. Siksi niiden kannustavuus on huippuluokkaa, vaikka summat eivät olisikaan suuria. Olen testamentissani määrännyt tekijänoikeuteni päätyvän lopulta Malmstén-säätiölle. Kokemusta hakemusten käsittelystä minulla on siitä, kun muutama vuosi sitten olin Rooman pohjoismaisen taiteilijayhdistys Circolo Scandinavon hallituksen varajäsen ja sain päätettäväkseni kahtena vuonna kaikki musiikin alan taiteilijaresidenssihakemukset.