Kulttuurin digiloikka -apuraha, Alfred Kordelinin säätiö

Kulttuurin digiloikka -apuraha, Alfred Kordelinin säätiö

MIHIN TARKOITUKSEEN?

Apuraha on tarkoitettu digitaalisten sisältöjen tuottamiseen ja niiden jakamiseen eri alustoilla sekä digitaalisuutta hyödyntäviin kokeiluihin ja/tai omien toimintatapojen kehittämiseen. Apurahaa voi hakea esimerkiksi

  • digitaalisten sisältöjen tuottamiseen ja niiden jakamiseen eri alustoilla
  • suunnitelmaan tai kokeiluun, joka tähtää omien toimintatapojen uudistamiseen tai tehostamiseen digitaalisia kanavia hyväksikäyttäen. Hanke voi olla esimerkiksi suunnitelma markkinoinnin ja viestinnän kehittämisestä tai hankkeiden rahoituspohjan monipuolistamisesta.

Huom! Apurahaa ei myönnetä pelkästään sisältöjen tuottamiseen, esimerkiksi digitaalisten taideteosten valmistamiseen. Taiteellisen työn lisäksi hakijan on esitettävä suunnitelma siitä, miten hakija aikoo hyödyntää digitaalisuutta esimerkiksi töiden esittelemisessä, markkinoimisessa tai myymisessä.

KUKA VOI HAKEA?

Apuraha on tarkoitettu ammattimaisesti toimiville kulttuurintekijöille kirjallisuuteen, taiteeseen ja kansanvalistukseen. Apurahaa voivat hakea yksityishenkilöt ja työryhmät.

Hakija, jolle on myönnetty Kordelinin säätiön apuraha elokuun 2019 hausta voivat myös hakea tässä haussa. Kulttuurin digiloikka -apurahan hakeminen/saaminen ei ole esteenä hakea säätiön apurahaa 1.-15.8.2020

KUKA EI VOI HAKEA?

Apurahaa ei voi hakea, jos

  • aiemmin Kordelinin säätiöltä saatu apuraha on käyttämättä ja selvittämättä
  • hakija on kokopäiväisessä työssä tai jos hänellä on apurahan käyttöaikaan ajoittuva muu apuraha käytössään
  • hakijalla on samanaikaisesti valtion taiteilija-apuraha
  • hakijalle myönnetty valtion ylimääräinen taiteilijaeläke

Apurahaa eivät voi hakea yhteisöt eivätkä tieteentekijät tutkimukseen.

APURAHAN SUURUUS

Apurahan suuruus on 3000 euroa. Apurahaa voi hakea työskentelyyn tai kuluihin tai molempiin.

MILLE AJALLE?

Apuraha on nostettava ja käytettävä 20.5. – 31.8.2020 välisenä aikana. Apurahan käyttöselvitys toimitetaan säätiöön viimeistään 30.9.2020 mennessä.

HAKUAIKA JA HAKEMINEN

Hakuaika on 20.-26.4.2020. Hakuaika alkaa 20.4 klo 9.00 ja päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00 Suomen aikaa. Apurahaa haetaan verkkopalvelussa.

Hakemus ja liite on toimitettava verkkopalveluun hakuajan puitteissa. Myöhästyneitä hakemuksia tai liitteitä ei käsitellä.

LIITTEET

  • ansioluettelo (pakollinen) Liitteen tulee olla pdf-muotoinen ja se tulee lähettää apurahojen verkkopalvelun kautta yhdessä hakemuksen kanssa.

Hakemukseen ei liitetä muita liitteitä eikä niitä voi lähettää sähköpostitse tai postitse. Lisää työsuunnitelmaan tai ansioluetteloon linkki verkkoportfolioosi, mikäli sinulla sellainen on.

PÄÄTÖKSET

Päätökset myönnettävistä apurahoista tekee Alfred Kordelinin säätiön hallitus. Kerromme päätöksistä viimeistään 15. toukokuuta sähköpostitse kaikille hakijoille.

Hae apurahaa TÄSTÄ.