Koneen Säätiö: Saaren kartanon residenssipaikat

Koneen Säätiö: Saaren kartanon residenssipaikat

TYÖSKENTELY SAAREN KARTANOSSA

Saaren kartanon taiteilijaresidenssi sijaitsee luonnonläheisessä maaseutumiljöössä, Mietoistenlahden rannalla 30 km:n päässä Turusta pohjoiseen. Residenssin kolme studiota, tanssistudio, muut työtilat, viihtyisät asunnot sekä maalaisympäristö kauniissa kartanomiljöössä tarjoavat residenssivieraille tilaisuuden työskennellä luovassa ilmapiirissä. Residenssissä voi keskittyä rauhassa omaan työskentelyyn sekä olla hedelmällisessä vuorovaikutuksessa muiden residenssiläisten kanssa. Lue lisää Saaren kartanon miljööstä

Saaren kartanon residenssissä työskentelee kevään ja syksyn aikana yleensä 7 residenssitaiteilijaa ja yksi Koneen Säätiön apurahalla työskentelevä tutkija kerrallaan neljän 2 kuukauden mittaisen jakson aikana, ja kesällä toukokuusta elokuuhun kaikki tilat on varattu ryhmille.  Lisäksi residenssissä työskentelee läpi vuoden yhteisötaiteilija.

Kansainvälisen taiteilijaresidenssin yhteisenä kielenä on englanti.

RESIDENSSIAPURAHA

Myönnämme residenssipaikan saaneille apurahan residenssityöskentelyn ajaksi ja Suomen ulkopuolelta Saaren kartanon residenssiin tulijoilla on myös mahdollisuus hakea hitaan matkustamisen tukea sekä työskentelyapurahaa matka-ajalle, mikäli matka kestää yhteensä yli viikon. Hitaalla matkustamisella tarkoitetaan lentämisen ja muiden ekologisesti kestämättömien kulkuvälineiden välttämistä. Lisää hitaan matkustamisen tuesta voit lukea ohjeistuksen kohdasta Hitaan matkustamisen tuki.

Jokaisella yksilöresidenssiin valitulla on käytössään oma perusvarusteltu asunto (joko omalla keittiöllä, minikeittiöllä tai yhteiskeittiöllä varusteltuna) sekä oma työskentelytila, jota ei tarvitse jakaa muiden kanssa. Kesän ryhmäresidensseissä ryhmät majoittuvat tiiviimmin, mutta jokaisella ryhmällä on lähtökohtaisesti oma työskentelytila.

YKSILÖRESIDENSSIN KUUKAUSIAPURAHA

Yksilöresidenssiin valitulle maksetaan kuukausiapurahaa. Kuukausiapurahan suuruus vaihtelee kokemuksen mukaan. Residenssiapuraha on tarkoitettu elinkustannusten, matkakustannusten sekä muiden kulujen kattamiseen. Apurahan maksaminen edellyttää työskentelyä ja asumista residenssissä 42 päivää/residenssijakso.

Yksilöresidenssin kuukausiapurahaluokat:

  • apuraha 1: uran alkuvaiheessa 2 400 euroa / kk
  • apuraha 2: uran keskivaiheilla 2 800 euroa / kk
  • apuraha 3: kokenut 3 500 euroa / kk

Jos hakija hakee apurahaluokkaa 2 tai 3, tulee kokemus perustella hakemuksessa. Apurahaluokat määräytyvä kokemuksen mukaan eikä korkeampaa apurahaluokkaa voi perustella esim. matkoilla tai tarvikkeilla.

Lähde: Koneen säätiö

Haku ja ohjeet TÄSTÄ